Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η επισιτιστική βοήθεια έφτασε στην πόλη Qamishli, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, σε μια «ανθρωπιστική βοήθεια» που θα υποστηρίξει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες της πόλεως, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη σήμερα.

Παρόλο που το Qamishli βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα, η δίοδος είναι κλειστή και η προσπάθεια βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στη βορειοανατολική Συρία βασίστηκε σε αερομεταφορές από τη Δαμασκό.

Την περασμένη εβδομάδα, η Συρία έδωσε την άδεια στα Ηνωμένα Έθνη να στείλει βοήθεια στο Qamishli με φορτηγό, ανακουφίζοντας χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος.

Μια συνοδεία τριών φορτηγών πέρασε από την πόλη Χομς, στη συνέχεια από το Χαλέπι και μετέφερε προμήθεια τροφίμων για 15.000 ανθρώπους, δήλωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του Ο.Η.Ε..

"Αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την τακτική υποστήριξη για όλους τους 250.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη στο Hasadeh", δήλωσε ο ηγέτης του WFP στη Συρία, Jakob Kern.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου