Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ

 

Τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης δημοσιεύουν πληροφορίες για έναν νέο πύραυλο, ο οποίος θα μπορεί να «χτυπήσει οπουδήποτε στον κόσμο», όπως αναφέρεται.

Ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας σκοπεύει να κατέχει έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, τον Dongfeng-41, που μπορεί να στοχεύσει «οπουδήποτε».

Μιλώντας ενώπιον 2300 αντιπροσώπων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ δήλωσε ότι το Πεκίνο «θα προσπαθήσει να μετατρέψει πλήρως τις ένοπλες δυνάμεις σε παγκόσμιο στρατό».

Ο Dongfeng-41 μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι Mach 10 και χρησιμοποιεί εικονικές φλόγες για να "καταρρίψει» τα εχθρικά συστήματα άμυνας.

Ο πύραυλος έχει δοκιμαστεί οκτώ φορές από το 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ινδίας, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να πιστεύουν ότι πρέπει να έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Η όγδοη δοκιμή έγινε κάποια στιγμή στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με το South China Morning Post, χωρίς να προσδιοριστεί μια τοποθεσία εκτός από τη δυτική περιοχή της ερήμου της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου