Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ: Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

 

Ο κορυφαίος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες της ανθρωπότητας να δημιουργήσει υπολογιστές και ρομπότ με εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για το ανθρώπινο είδος, οδηγώντας δυνητικά ακόμη και στον αφανισμό του! Και μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται μια τέτοια άποψη, όμως όταν αυτή η προειδοποίηση προέρχεται από τον Χόκινγκ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. «Η πλήρης ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να σημάνει το τέλος του ανθρώπινου είδους», δήλωσε ο κορυφαίος επιστήμονας στο BBC.

Όπως ανέφερε, οι απλοϊκές μορφές τεχνητής νοημοσύνης που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής, έχουν αποδειχτεί πολύ χρήσιμες, όμως εξέφρασε τον φόβο του για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν, αν η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργήσει κάτι που θα ξεπεράσει τις ανθρώπινες ικανότητες. «Θα έκανε κουμάντο μόνο του και θα επανασχεδίαζε τον εαυτό του με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα. Οι άνθρωποι, που είναι περιορισμένοι από την αργή βιολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν να το ανταγωνιστούν και θα έμεναν πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικοί και μη, εμφανίζονται διχασμένοι πάνω στο ζήτημα αυτό. Αρκετοί είναι πιο αισιόδοξοι και λιγότερο επιφυλακτικοί, όμως άλλοι συμμερίζονται τις ανησυχίες του Χόκινγκ, όπως ο Έλον Μασκ, δημιουργός της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας Spaxe X, ο οποίος προ ημερών, στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, προειδοποίησε, ότι «η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα». Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....



 


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ "BARIS"

 

Το χαρτί της ελευθερίας παίρνουν σήμερα οι εναπομείναντες μετανάστες που εδώ και μία βδομάδα περίπου φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας. Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, μέχρι σήμερα το βράδυ οι μετανάστες θα είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν καθώς ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασίες για να λάβουν τα απαραίτητα χαρτιά τους ενώ νωρίτερα είχαν ελεγχθεί και ιατρικά.

Από το πρωί οι Σύροι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι ενώ το μόνο που μένει για το τελικό βήμα προς μία καλύτερη ζωή είναι να πάρουν άσυλο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αθήνας, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. "Μέχρι και το απόγευμα οι 205 περίπου μετανάστες που παραμένουν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας θα έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Θα μπορούν πλέον να πάνε όπου εκείνοι θέλουν για να ξεκινήσουν μία καλύτερη ζωή.

Η δουλειά μας σήμερα τελειώνει κάπου εδώ με αυτό το θέμα ενώ ελπίζουμε μία τέτοια κατάσταση να μην την ξαναζήσουμε σύντομα", δήλωσε στο cretapost, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης. Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν δηλώσει την επιθυμία να φύγουν εκτός Ελλάδος και να ταξιδέψουν προς Ιταλία και Σουηδία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ανήκουν στην μεσαία τάξη και μπορούν ν' αντέξουν οικονομικά την έκδοση ενός εισιτηρίου για το εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα 26 παιδιά χωρίς... οικογένεια βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής ανηλίκων στην Αθήνα. 


ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ 16 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ – ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

 

Ποινική δίωξη σε βάρος 16 παραγόντων και ατόμων του ελληνικού ποδοσφαίρου για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις για στημένα παιχνίδια άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από τον αρμόδιο εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, τα ονόματα των οποίων δεν δημοσιοποίησε η Εισαγγελία, είναι τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, δυο μέλη της ΚΕΔ, τρεις διαιτητές, δυο παράγοντες ΠΑΕ και ακόμα πέντε μέλη άλλης επιτροπής.

Οι κατηγορίες για τις οποίες ασκήθηκαν διώξεις είναι για:

Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Απάτη κατά συναυτουργία, κατ” εξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ” επάγγελμα και συνήθεια

Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος).

Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα που αριθμεί 173 σελίδες, είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση που όριζε διαιτητές σε συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, προκειμένου να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εξαιτίας της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπήρξαν ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Παράλληλα, οι ομάδες που ευνοήθηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ καθώς ήταν ψηλά στην κατάταξη, συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα απάτης οι φίλαθλοι που στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, πιστεύοντας ότι παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στημένο. 

Στα συμπεράσματά του ο απερχόμενος αθλητικός εισαγγελέας βασίστηκε κυρίως στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν, μεγάλα αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο πόρισμα. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ερευνήθηκε από το 2011 ως το 2013. 


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ!

 

Ούτε στην εντατική των νοσοκομείων, ούτε στις φυλακές , ούτε πουθενά δεν θα μπορούν να αποφύγουν οι φορολογούμενοι τα ραβασάκια της εφορίας. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εξέδωσε εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία επίδοσης των ειδοποιητηρίων καταβολής φόρων και οφειλών προς την εφορία, από τους υπόχρεους, η οποία περιγράφει όλες τις εναλλακτικές λύσεις κοινοποίησης που έχει στα χέρια της η εφορία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. 

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι θα επιχειρείται αρχικά η αποστολή με email των ειδοποιητηρίων.Αν δε υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση του οφειλέτη, θα αποστέλλεται συστημένη επιστολή.Επίσης στα «όπλα» της εφορίας είναι η απόδοση του ειδοποιητηρίου μέσω δικαστικού επιμελητή,αλλά και η θυροκόλληση του ειδοποιητηρίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αν η διεύθυνση του υπόχρεου καταβολής φόρου είναι άγνωστη, τότε η εφορία θα μπορεί να δώσει το ειδοποιητήριο στο δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας του φορολογούμενου. Μάλιστα η εφορία μπορεί να κάνει και ελέγχους για να ανακαλύψει τον οφειλέτη, π.χ. έρευνα στα αρχεία της Υπηρεσίας πληροφορίες από το σύστημα TAXIS, έρευνα προς περιοίκους, από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ και το διαδίκτυο. 

Τα ειδοποιητήρια επίσης, αν δεν μπορεί να ανευρεθεί προσωπικά ο υπόχρεος καταβολής φόρου, μπορούν να επιδίδονται στους συγγενείς του, στους συνεταίρους του, στους εργαζομένους του αν είναι επιχειρηματίας ή ακόμη και στο υπηρετικό προσωπικό του σπιτιού του!

Και το πλέον εντυπωσιακό αν είναι στο νοσοκομείο βαριά άρρωστος και δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί του ή στη φυλακή η επίδοση του ειδοποιητηρίου για την καταβολή των οφειλών στην εφορία μπορεί να γίνεται στο διευθυντή του νοσοκομείου ή της φυλακής! Στο δια ταύτα η εγκύκλιος περιγράφει κάθε πιθανότητα για να μην ξεφεύγει κανείς από τα δόντια της εφορίας.