Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

«Τι έκπληξη, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σ' έναν λαό όπως φέρθηκε η Ε.Ε. στην Ελλάδα και να περιμένεις να μην επαναστατήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στη Wall Street Journal ο αρθρογράφος Holman Jenkins. Όπως επισημαίνει στο άρθρο του η στρατηγική των Ευρωπαίων ήταν πάντα να κερδίσουν χρόνο σε βάρος της Ελλάδας.

Η κυριαρχία των ψηφοφόρων ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα στο ελιτίστικο σχέδιο της Ευρωζώνης και είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζει σήμερα την τρίτη περίπου ελληνική κρίση, εξαιτίας της εκλογής ενός κόμματος κατά της λιτότητας στις κυριακάτικες εκλογές. Ωστόσο, ένα πράγμα έχει αλλάξει όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος. Μετά από πέντε χρόνια πίεσης στους Έλληνες, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί τώρα τους λένε: Άντε φτιάξτε μας τη μέρα, εγκαταλείψτε την ευρωζώνη...

Αυτό όμως δεν σημαίνει σύμφωνα με τον Holman Jenkins ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει, σε μεγάλο βαθμό, άμοιροι ευθυνών. Η οικονομία τους είναι γεμάτη διαφθορά και επικρατούν η ευνοιοκρατία και η γραφειοκρατία και πάνω απ' όλα οι Έλληνες είπαν ψέματα στους πιστωτές τους για τα ελλείμματά τους.

Για τον ίδιο όμως, η λύση που βρήκε η Ευρώπη ήταν να στριμώξει την Ελλάδα με εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και να τηρήσει μια στάση που δεν δείχνει καθόλου κατανόηση. Έλληνες και Ευρωπαίοι μοιράζονται τα ίδια επίπεδα διαφθοράς στην οικονομία τους, μόνο που οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να υποδυθούν τους θεράποντες ιατρούς, κι έτσι κάποιοι εταίροι ήταν πιο «ίσοι μεταξύ ίσων» και κάποιοι βρέθηκαν εκτός του πυρήνα της Ε.Ε καταλήγει. Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....


 


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Σειρά τηλεφωνικών επαφών είχε το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά την ένταση στο υπουργείο Οικονομικών στη συνέντευξη τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρωθυπουργός μίλησε κατά σειρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η αίσθηση που δίνεται από την ελληνική πλευρά είναι ότι και στα τρια τηλεφωνήματα δόθηκε η αίσθηση ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον Ολλανδό ομόλογό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση πρώτος κάλεσε τον κ. Τσίπρα ο Μάρτιν Σούλτς λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του γεύματος στο Στρασβούργο στο οποίο εκτός του ιδίου παραβρέθηκαν η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι τόσο η κυρία Μέρκελ όσο και ο κ. Ολάντ περιμένουν να προχωρήσουν οι ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει συμφωνία.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρωταγωνιστή του σκηνικού έντασης στο υπουργείο Οικονομικών σε «ζωντανή σύνδεση» το απόγευμα της Παρασκευής, ο οποίος φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι μετά την ένταση αυτή δεν θα ήθελε να υπάρξει η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Τελευταία ήταν η επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τη θέση του ότι θα εργαστεί για μια αμοιβαία επωφελή λύση
 


ΚΑΙ ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη ζήτησαν με επιστολή τους οι εκπρόσωποι της κρατικής εταιρίας Φυσικού Αερίου του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR), για να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Οι Αζέροι αξιωματούχοι ζητούν να μάθουν από τον νέο υπουργό, τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης για το αν ισχύει η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το ελληνικό δημόσιο προς την SOCAR ή αν έχει ανατραπεί η πράξη μεταβίβασης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε δηλώσει ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, μεταξύ αυτών και ο ΔΕΣΦΑ, θα επανέλθουν σε πρώτη φάση, σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, στο νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως ήταν πριν τις μνημονιακές αποφάσεις.

Ο υπουργός έχει ήδη αναγγείλει τη σταδιακή, άλλα άμεση κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και τη διακοπή της διαδικασίας αποκρατικοποίησης ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ κατά την τελετή παραλαβής από τον τέως υπουργό Γ. Μανιάτη. Παράλληλα για την πώληση του ΔΕΣΦΑ είχε πει πως η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί μόνο μετά από την απόφαση της Κομισιόν.

Σημειώνεται πως το τελικό τίμημα που έχουν προσφέρουν οι Αζέροι για το 66% του ΔΕΣΦΑ ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ, ποσό που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει εξευτελιστικό.
 


ΕΛΛΗΝΙΔΑ «ΕΦΑΓΕ» 1,7 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ

 

Μια 59χρονη Αθηναία κατάφερε να αποσπάσει 1,7 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικές τράπεζες, μέσω ανύπαρκτων επιχειρήσεων και χρεωστικών καρτών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα St. Louis Post, η Δώρα Αργυροπούλου και συνεργοί της οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί, κατοχύρωναν ονόματα εταιριών, οι οποίες όμως ουσιαστικά δεν υπήρχαν και άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς στα ονόματα των επιχειρήσεων – μαϊμού, με σκοπό να πάρουν χρεωστικές κάρτες από τις τράπεζες.

Στη συνέχεια η Αθηναία ερχόταν στην Ελλάδα και έκανε μαζικές αναλήψεις από τους άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας την δυνατότητα της υπερανάληψης. Με αυτήν την μέθοδο η Αργυρόπουλου κατάφερε να ζημιώσει τουλάχιστον 10 αμερικανικές τράπεζες με 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Όπως ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές διωκτικές αρχές, η 59χρονη συνελήφθη στο Μαϊάμι αμέσως μετά την είσοδό της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Της έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για τραπεζική απάτη, ηλεκτρονική απάτη και συνέργεια στην διάπραξη απάτης.