Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ

 

Σημαντικές αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, υποκύπτοντας στις πιέσεις των δανειστών. Και μπορεί έως και σήμερα από τη ρύθμιση να έχουν μπει στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ από περίπου 900.000 οφειλέτες, που την αξιοποίησαν, ωστόσο ΔΝΤ,ΕΕ, ΕΚΤ και ESM επιθυμούσαν εξαρχής την αλλαγή της ρύθμισης και τελικά επέβαλαν συγκεκριμένες αλλαγές σε αυτή.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

 

Σε μια απόφαση-σοκ για όσους ενοικιαστές δεν πληρώνουν τα ενοίκια τους, επικαλούμενη αδυναμία λόγω οικονομικής κρίσης, προέβη ο Άρειος Πάγος. Συγκεκριμένα το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι η οικονομική δυσχέρεια, δεν αποτελεί εύλογη αιτία μη καταβολής ενός μισθώματος, ούτε απαλλάσσει έναν ενοικιαστή από τις συνέπειες της υπερημερίας.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

 

Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek αναλύει με τα πιο μελανά χρώματα τον μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζεται στα μνημόνια. Όπως αναφέρει το περιοδικό, η Ευρωζώνη ανακάλυψε έναν τρόπο ώστε να αναβιώσει και πάλι την τοξική πολεμική κληρονομιά της, επιτρέποντας στη Γερμανία να ηγείται, χωρίς να χρειαστεί να επικυριαρχήσει με άλλα μέσα.

ALPHA BANK: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 

Η άμεση επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους μας εντός του Αυγούστου δύναται να αντιστρέψει άμεσα το οικονομικό κλίμα ελαττώνοντας - ή ακόμη και εκμηδενίζοντας- σε μεσοχρόνιο ορίζοντα τις επιπτώσεις επί της ιδιωτικής κατανάλωσης, υποστηρίζει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο.

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 

Προανήγγειλε εκλογές, εμμέσως πλην σαφώς η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνοντας ότι ναι μεν η κυβέρνηση δεν τις σχεδιάζει, αλλά οι καταστάσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις αποφύγει.