Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

 

Η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, ζήτημα για το οποίο έχουν εκφράσει προβληματισμό και βουλευτές της συγκυβέρνησης, βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που ξεκίνησε στη Βουλή με τους εισηγητές των κομμάτων.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 2016

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ενεργοποίησε το νέο αμυντικό σχέδιο της χώρας. Ίσως πρόκειται για την απάντηση της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, η οποία συγκαταλέγει τη Ρωσία στις απειλές για τα αμερικανικά συμφέροντα.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ» ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ

 

Ανησυχία προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος προειδοποίησε την Πέμπτη πως υπάρχει κίνδυνος οι τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα αλλά και θανατηφόρα βακτήρια!

ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
Κοινή συνέντευξη τύπου των δυο πρωθυπουργών

Δεν είναι ελληνικό ή τουρκικό πρόβλημα αυτό της παράνομης μετανάστευσης, αλλά οι δύο χώρες είναι θύματα της κατάστασης αυτής. Σε αυτό συμφωνούν Αθήνα και Άγκυρα.  Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκαν εκτενώς σε αυτό και σε μια σειρά άλλα ζητήματα στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν σήμερα στην Άγκυρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΕΛΟΣ ;

 

Αυτή τη φορά οι ελληνικές τράπεζες δεν την γλύτωσαν.  Μπορεί να ανακεφαλαιοποιήθηκαν, με τις δυσκολίες που είχε αυτό το εγχείρημα, αλλά όχι χωρίς απώλειες.  Οι Ελληνικές Τράπεζες έπαψαν να είναι πια Ελληνικές.

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

 

Πολλά γράφτηκαν για τις επιθέσεις στο Παρίσι, συγκινητικά προσωπικά κείμενα, περισσότερο ή λιγότερο εύστοχες αναλύσεις και εκτιμήσεις, αλλά και μαρτυρίες για την πόλη που πολλοί αγάπησαν και γνώρισαν σαν τουρίστες, φοιτητές ή και κάτοικοι. 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ

 

Ηλεκτρονικά, μέσω της σχετικής υπηρεσίας, θα γίνεται στο εξής η απογραφή των προστατευόμενων μελών (σύζυγοι και τέκνα) των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΝΙΓΗΡΙΑ: ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ 32 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΓΟΡΑ

 

Τριανταδύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που συνέβη το βράδυ της Τρίτης σε μια αγορά στην πόλη Γιόλα στην βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

OΙ ΡΩΣΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Ήταν και μέχρι στιγμής παραμένει η μεγαλύτερη απορία για όσους παρακολουθούν τις επιθέσεις των Δυτικών στην Συρία, το γιατί δεν αποκόπτουν τους μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος από την τροφοδοσία τους σε καύσιμο.