Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

 
Ιστορική απόφαση στη Βουλή για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Ομιλία Αμπάς στο σώμα του Κοινοβουλίου

Ομόφωνα εγκρίθηκε από όλες της πτέρυγες της Βουλής και παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας του ελληνικού κοινοβουλίου με την οποία καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

 

Τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου σχολίασε  ο ξένος Τύπος κάνοντας αναφορά στη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πολιτικού τους προγράμματος.

ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΚΙΝΑ

 

Η Κίνα θα προσκαλέσει μέλη της κυβέρνησης της Συρίας και αντικαθεστωτικούς στο Πεκίνο για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος στη χώρα της Μέσης Ανατολής, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Hong Lei χθες.

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Η πτώση του Τείχους σηματοδότησε την παγκόσμια κυριαρχία του νεο-φιλελευθερισμού. Δεξιού, αλλά και αριστερού, αφότου η όπου γης πολιτευόμενη και κυβερνώσα αριστερά υιοθετεί τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης. Η Ευρώπη των εθνών, των λαών και των πολιτών που οραματίστηκαν οι πατέρες της Ένωσης διαστρεβλώθηκε σε Ευρώπη των αγορών και των κερδοσκοπικών αμοιβαίων κεφαλαίων.

ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ (ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΑ) ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τη δική του κυβερνητική πραγματικότητα. Η οποία δεν φτιασιδώνεται με την «ήττα της λιτότητας» στην Ισπανία, όπως την είδε ο κ. Τσίπρας

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΕΓΑΛΗ» ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Στην ΝΔ πανηγυρίζουν άπαντες , νικητές και ηττημένοι γιατί, όπως ισχυρίζονται, κέρδισαν την μεγάλη μάχη της συμμετοχής των πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες , γεγονός που προδιαγράφει και το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΕΣΚΑΒΕ ΓΙΑ ΤΟΝ AΣΑΝΤ

 

Μετά την κατάρρευση του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, στα τέλη Νοεμβρίου, η Ρωσία φρόντισε να εκθέσει ανεπανόρθωτα την Τουρκία φέρνοντας στην επιφάνεια όλες τις σχέσεις και διαπλοκές της με τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

«Υπάρχει και κάτι που πηγαίνει καλά μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας αναφορικά με την ελληνική κρίση», γράφει η εφημερίδα Bild επισημαίνοντας: «Χάρη σε λίστα με 10.588 ύποπτους ελληνικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και συνολικές καταθέσεις 7 δισ. ελβετικών φράγκων, οι ελληνικές φορολογικές Αρχές περνούν τώρα στην αντεπίθεση κατά της φοροδιαφυγής».

ΓΡΙΦΟΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 2016

 

Την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2016 και τις προβλέψεις για το πώς αυτή θα εξελιχθεί την επόμενη χρονιά εξετάζει σε σημερινό δημοσίευμα της η Deutsche Welle, η οποία υπογραμμίζει πως πέντε ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ελλάδα βυθίστηκε στην κρίση, είναι ίσως η πρώτη φορά που ακούγονται τόσο ετερόκλητες προβλέψεις για τη μελλοντική πορεία της.