Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ (ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ)

 
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,  ο των αγγέλων βασιλεύς.
 Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται,  ο περιβάλλων τον ουρανόν 
 εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο,  ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας 
τον Αδάμ.   Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. 
Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου.  Προσκυνούμεν σου  
τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.
 


Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Στις ημέρες του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τιβέριου, έπαρχος της Ρώμης στην Ιουδαία ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, και αρχιερέας στα Ιεροσόλυμα ο Καϊάφας. Τότε συνέβησαν στην ιερή αυτή πόλη τα συγκλονιστικά γεγονότα της θανατικής καταδίκης του Ιησού Χριστού, της Σταύρωσής Του, αλλά και το μέγιστο γεγονός της Ανάστασής Του, που άλλαξε τη ροή της ιστορίας του κόσμου.

ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ

 

Σε εξέλιξη είναι από χθες Μ. Τετάρτη οι προσπάθειες γεφύρωσης του χάσματος και αποφυγής της διαφαινόμενης εμπλοκής στη διαπραγμάτευση, με όλες τις πλευρές (με εξαίρεση τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ) να δημοσιοποιούν την πεποίθηση τους ότι η σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup τις επόμενες ημέρες είναι εφικτή.

“ΔΟΥΛΕΜΑ” ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟ EUROGROUP ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Συνεχίζεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε χθες βράδυ από το Παρίσι ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα ενδέχεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα ή «την μεθεπόμενη το αργότερο», σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν.

ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ

 

Η Ευρώπη αλλάζει… Μεταλλάσσεται… Μετά το κλείσιμο των συνόρων και τον αποκλεισμό της Βαλκανικής Οδού, με συνέπεια τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, έρχεται η σειρά της Ιταλίας του Ματέο Ρέντσι να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

 

Η εφημερίδα Μπιλτ (BILD), η οποία διακρίθηκε στη κατασυκοφάντηση και τη διασπορά αντιπάθειας και περιφρόνησης κατά του ελληνικού λαού - για να προβάλλει την μεθοδευμένη υποδούλωση και εξόντωσή του ως τον αναγκαίο εγκλεισμό σε γερμανικό αναμορφωτήριο - είναι το όργανο προπαγάνδας της γερμανικής εξουσίας.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ «ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) είναι έτοιμο να εντείνει τον πόλεμο ενάντια στην τουρκική κυβέρνηση, εάν αυτή συνεχίσει την επιθετική πολιτική της απέναντι στους Κούρδους. Το Radio Sputnik συζήτησε την τουρκοκουρδική σύγκρουση μιλώντας με τον Ερτουγρούλ Κουρκτσού, από το φιλοκουρδικό αριστερό κόμμα HDP της Τουρκίας.

"ΩΣ ΕΔΩ" ΛΕΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΟ ΔΝΤ

 

Την αντίδραση της Κομισιόν φαίνεται ότι συναντούν οι πιέσεις του ΔΝΤ για λήψη επιπλέον μέτρων, πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος.

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

 

Αυξάνεται κατά 100 ευρώ, ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ "Βερόπουλος", σύμφωνα με νέα ανακοίνωση.

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!

 

Δεν μπορούν να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αν πρέπει και αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Έτσι λοιπόν, σε ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, ο πρώην Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Όσκαρ Λαφοντέν, προχώρησε σε δηλώσει που θα συζητηθούν.

OΣΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ

 

Ο οικονομικός πόλεμος με τη δυναμική Ρωσία φέρνει τη Σαουδική Αραβία ένα βήμα πιο κοντά στην κατάρρευση.