Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

 

Με μελανά χρώματα περιγράφει τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια η βρετανική εφημερίδα Telegragh, μετά από αυτοψία στο νησί της Λέσβου.

«Καμμένο πλαστικό, πάνες ηλικιωμένων και μία κρίση ψυχικής υγείας: τα καμπ στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σε οριακό σημείο», αναφέρει ο τίτλος του ρεπορτάζ των Βρετανών.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα κάνει λόγο για το «βρώμικο μυστικό της Ευρώπης», για ένα μέρος όπου «οι πρόσφυγες ζουν περικυκλωμένοι από συρματοπλέγματα και σκουπίδια» και αναφέρει ότι «7.000 άνθρωποι είναι στριμωγμένοι σε χώρο που προορίζονταν για μόλις 2.000 άτομα».

Η Telegraph υποστηρίζει ότι οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται όλο και χειρότερες, την ώρα που συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι, εάν δεν αλλάξει κάτι, θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών και αυτόν το χειμώνα, ενώ επικαλείται και ιδιωτικές συζητήσεις μελών των ΜΚΟ, που αναρωτιούνται αν η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί εσκεμμένα τα καμπ σε αξιοθρήνητη κατάσταση, για να αποτρέψει άλλους πρόσφυγες να μεταβούν στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου