Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ 1996 ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

 

Ελληνικά τα Ίμια παραδέχτηκαν οι Τούρκοι - Το ντοκουμέντο από το 1996.Τι καταθέτει έμπειρο διπλωματικό στέλεχος από την κρίση του 1996. Η νύχτα της 30ής προς την 31η Ιανουαρίου του 1996 στην Άγκυρα ήταν διπλά παγερή. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χτύπησε το τηλέφωνο.

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ;

 

«Είναι απατεώνας, θέλει να εγκαθιδρύσει μια διακυβέρνηση δικτατορική, μαφιόζικη. Οι θεσμοί είναι ισχυροί στις ΗΠΑ, ο διαμερισμός εξουσιών βρίσκεται εν ισχύ, θα αποτύχει.»

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 

Υπάρχει μια σχεδόν ομόφωνη παραδοχή στο πλαίσιο της επιστημονικής κοινότητας που υποστηρίζει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα για να αποτραπούν καταστροφικές συνέπειες μέχρι το 2050.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Σε έναν δυτικό κόσμο που η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση κι ο καζινοκαπιταλισμός χάνουν το «πάνω χέρι», δεχόμενοι άγριο πόλεμο από δεξιά κι από αριστερά, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που η ηγεμονία της Γερμανίας αμφισβητείται και τραντάζεται από τα «φτερνίσματα» (προς το παρόν) του Ντόναλντ Τραμπ.

ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΜΙΛΗΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Πώς θα διασφαλιστεί η συνοχή της Ευρώπης; Όταν οι χώρες-μέλη δεν υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δηλώνει η Α. Μέρκελ. Τείνει χέρι βοηθείας στις μικρότερες χώρες της ΕΕ;

OΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ;

 

Αναλυτικές απαντήσεις για τη στάση που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, ερχόμενος από τη Λισαβόνα, δίνουν κυβερνητικές πηγές, με την επισήμανση ότι η παραμονή του, εκεί, σχετιζόταν με υποθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επιτρέπει σε όσους κατέχουν έγκυρη βίζα την είσοδο στις ΗΠΑ ώστε να συμμορφωθεί με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, η οποία μπλοκάρει προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΛΒΑΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

 

Κλίμα φόβου κι έντονης ανησυχίας επικρατεί στις περιοχές της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, ειδικά στη Δρόπολη, όπου το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται συνεχείς λεηλασίες σπιτιών, όπως μεταδίδει το EpirusPost.

ΙΤΑΛΙΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ»

 

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», σε άρθρο που δημοσίευσε σήμερα, αναφέρεται στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές, τονίζοντας ότι «πρόκειται για πασίγνωστο, πλέον, σενάριο» και ότι «βρισκόμαστε και πάλι στη φάση της αντίστροφης μέτρησης».

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΑΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

Πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου, στη Λευκωσία, η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Εργασίας Ελλάδας και Κύπρου που συντονίζει την υλοποίηση των προνοιών του αναβαθμισμένου Μνημονίου Συνεργασίας τους για θέματα αποδήμων, το οποίο υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ των δυο χωρών.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

«Οι Βρυξέλλες μας ζητούν ευρεία κυβέρνηση με συνταγματική πλειοψηφία για να αλλάξουμε το όνομα», ανέφερε σε κεντρικό πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα η σκοπιανή εφημερίδα DNEVNIK την Πέμπτη.