Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΡΑΒΟΚΟΥΡΔΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

 

Εγκατέλειψαν το hot spot της Μόριας οι Κούρδοι πρόσφυγες μετά από την άγρια επίθεση που δέχθηκαν χθες από Άραβες συγκατοίκους τους με μαχαίρια και ρόπαλα.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, Άραβες που προέρχονται από την περιοχή του Ντέιρ Ελ Ζορ, μαχαίρωσαν άγνωστο αριθμό Κούρδων προσφύγων από το Αφρίν, με πρόσχημα ότι οι Κούρδοι δεν νήστευαν κατά το Ραμαζάνι.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι Κούρδοι στην Μόρια δεν ήταν μουσουλμάνοι αλλά Γιεζίντι. Μιλώντας στη zougla.gr, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του Αφρίν, και ότι θεωρούν την υπόθεση προβοκάτσια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις με ιστοσελίδες του εξωτερικού να μιλούν για νεκρούς, πράγμα που διαψεύδεται, ενώ πολλά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 7 σοβαρά τραυματίες. Οι Κούρδοι πρόσφυγες το Σάββατο οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη και το ίδιο θα κάνουν και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών διαψεύδεται απο τις Αρχές.

Περίπου 120 Κούρδοι κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευομενοι προς την πόλη.

Η αστυνομία καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Το πλήθος αντιτείνει ότι φοβάται μετά τα επεισόδια και ορισμένοι δηλώνουν πως αν δεν τους αφήσουν να βρουν καταφύγιο στην πόλη της Μυτιλήνης θα διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο. 

Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μεταφέρουν αποσκευές. Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. 

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Το βράδυ ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν καταλάβει τμήμα οδοστρώματος του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Θερμής, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και πλέον, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου