Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Διαμαρτυρία έκαναν στο κέντρο της Αθήνας, μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων, που αντιδρούν στις νέες περικοπές στις συντάξεις τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, «ζητάμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου που έχει θανατηφόρες διατάξεις για την προσωπική διαφορά και τον επανυπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα να μας οδηγεί στη βάσανο της περικοπής 3 με 4 συντάξεων».

Ο Δήμος Κουμπούρης είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως οι διαδηλωτές «ξεκαθάρισαν» ότι δεν θα δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ο ίδιος επεσήμανε πως τους αφαιρούνται όσα δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή και ότι θα βρίσκονται στους δρόμους για την ανατροπή του «αντιασφαλιστικού» νόμου.

Η μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων ξεκίνησε στην πλατεία Κοτζιά, ενώ ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, σε αντίστοιχο συλλαλητήριο προχώρησαν οι απόμαχοι της εργασίας στην Θεσσαλονίκη μπροστά στο ΙΚΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

H πορεία τους κατέληξε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αριστοτέλους), όπου και κατέθεσαν ψήφισμα.Τους συνταξιούχους υποδέχθηκε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης.

Ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, η οποία "αντανακλάται", μέσα σε δράσεις, όπως η διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Κέρκυρα, Λαμία, Χαλκίδα, Πύργο και Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου