Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΛΕΕΙ Ο ΟΗΕ

 

Καθησυχαστική ότι «δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία» εμφανίζεται η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, διαψεύδοντας την κινδυνολογία που φέρεται να διασπείρει, σε σχέση με υποτιθέμενα νέα κύματα προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη, η αυστριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του γραφείου Αυστρίας της Ύπατης Αρμοστείας, Κρίστοφ Πίντερ, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, «μπορεί κάποιες χώρες να καταγράφουν και πάλι κάποια αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο κατά μήκος της αποκαλούμενης Διαδρομής των Βαλκανίων, ωστόσο για την Ύπατη Αρμοστεία οι αριθμοί αυτοί βρίσκονται ακόμη σε πολύ, πολύ μετριοπαθή επίπεδα».

Σύμφωνα με τον Πίντερ, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία», αλλά φυσικά πάντα είναι καλό να παρατηρούνται οι αριθμοί επακριβώς και να υπάρχει μία καλή προετοιμασία για την περίπτωση που αλλάξει κάτι, «όμως αυτή την στιγμή δεν βλέπουμε καμία αλλαγή» και οι επίκαιροι αριθμοί είναι συγκρίσιμοι με εκείνους πριν από την προσφυγική κρίση.

Νωρίτερα, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, του συγκυβερνώντος - με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς - ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων. 

Εκφράζοντας τις ανησυχίες του για τις, όπως ισχυρίστηκε, σαφώς αυξανόμενες και πάλι ροές μεταναστών, εξήγγειλε το κλείσιμο όλων των αυστριακών συνόρων , «εάν αυτό κριθεί αναγκαίο», καθιστώντας τα σύνορα προς την Αυστρία «αδιαπέραστα, πραγματικά αδιαπέραστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου