Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

 

Πριν ένα χρόνο περίπου οι βουλευτές των ιταλικών 5 Αστεριών έκαναν ένα workshop με θέμα το παράλληλο νόμισμα που ετοίμαζε ο Βαρουφάκης με τους συνεργάτες του το 2015 κατ' εντολήν Τσίπρα και με το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερωμένο από τον Μάρτιο εκείνου του έτους.

Κύριος ομιλητής στο workshop ήταν ο κ. Γκλεν Κιμ, σύμβουλος τότε του Βαρουφάκη και σύμβουλος τώρα του Τσακαλώτου. Για όσους δεν θυμούνται τις λεπτομέρειες, ο κ. Κιμ αντικατέστησε τον πρωθυπουργό Τσίπρα. 

Σε μέρος των διαπραγματεύσεων με την Μέρκελ και τα άλλα παιδιά (πρωτοφανές από μόνο του παρά την πασίδηλη ανεπάρκεια Τσίπρα) τη νύχτα της 12-13 Ιουλίου 2015 κατά το 17ωρο σκληρής εργασίας.

Η εισήγηση Κιμ και η συζήτηση δεν ήταν "πόσο λάθος είναι η πολιτική διπλού νομίσματος", αλλά πώς μπορεί αυτή να εφαρμοσθεί. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ήταν τότε ο κ. Παπαδημητρίου (έπαιρνε ακόμη το χιλιάρικο για το νοίκι). 

Ο οποίος ένα μόλις μήνα πριν την ορκωμοσία του είχε δημοσιεύσει την τέταρτη "μελέτη" του για το παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα, το κατ' αυτόν Geuro, η οποία "μελέτη" ήταν ουσιαστικά η ποσοτική αποτίμηση του σχεδίου Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ-Κιμ-θεοχαράκη.

Πολύ χαριτωμένο θα το βρήκε ο Ματαρέλλα. Η ευρωπαϊστική κυβέρνηση των εσχάτως ευρωσοσιαλδημοκρατών εξάγει τεχνογνωσία μαζικής αυτοκτονίας. Αν όλη αυτή η σπερματολογία των Ιταλών λαϊκιστών σας ακούγεται γνώριμη, είναι γιατί η μαύρη διεθνής είναι από πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου