Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Αλβανική Βουλή στα Τίρανα, με «πρωταγωνιστές» διαδηλωτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Αλβανική Βουλή στα Τίρανα, με «πρωταγωνιστές» διαδηλωτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπάρχουν και τραυματίες.

Αρκετοί διαδηλωτές  διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες και προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες του κτιρίου που στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ράμα, φύγε!».

Στη συνέχεια μπήκαν στο προαύλιο του κτιρίου χρησιμοποιώντας σιδερένιες βέργες για να σπάσουν τις πόρτες με αποτέλεσμα η αστρονομία να ρίξει δακρυγόνα. Ορισμένοι κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο.

Ο 54χρονος Έντι Ράμα, ο οποίος άρχισε το 2017 τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του, δεν βρίσκεται στα Τίρανα αφού έχει μεταβεί στον Αυλώνα, στην εκλογική του περιφέρεια.

Κατηγορώντας τον Ράμα για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια», η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές.

Οπως μεταδίδουν αλβανικά πρακτορεία ο πρώην Πρωθυπουργός Μπερίσα κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης είπε ότι «από σήμερα ο Ράμα είναι πολιτικό πτώμα» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί μια ώρα νωρίτερα.

«Πρέπει να έρθει να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη διαδήλωση που γνώρισαν τα Τιράνα. Δεν υπάρχει τιμή, καμία ηθική. Σήμερα  έχει μετατραπεί ο Edi Rama σε πολιτικό πτώμα και είναι στο χέρι των πολιτών πότε θα κάνουν την κηδεία», δήλωσε ο Μπερίσα.

"Πρέπει να έρθει και και να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη διαδήλωση που γνώρισαν τα Τιράνα. Δεν υπάρχει τιμή, καμία ηθική. Σήμερα  έχει μετατραπεί ο Edi Rama σε πολιτικό πτώμα και είναι στο χέρι των πολιτών πότε θα κάνουν την κηδεία», δήλωσε ο Μπερίσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου