Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΥΒΡΙΣ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Η πολιτική ανεπάρκεια του ηγετίσκου του θνήσκοντος ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που δεν χρήζει ανάλυσης και υπενθύμισης. Από το οργίλο «διάγγελμά» του στο Ζάππειο, όταν έθετε υποψηφιότητα για την αρχηγία του Κινήματος, και την πρώτη ήττα του από τον Γιώργο Παπανδρέου έως το εκλογικό βατερλό του 2012, ο κ. Βενιζέλος δεν έχει πάψει να εκδηλώνει την αδυναμία του να πολιτευτεί με αποτελεσματικότητα και επάρκεια.

Ομως οι παράξενες συμπληγάδες που περνάει η χώρα και η ανεξήγητη ανοχή του πολιτικού προσωπικού προς τον κ. Βενιζέλο τού επιτρέπουν να εκδηλώνει και την επικινδυνότητά του για το εθνικό σύνολο και τις κρατικές υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται. Χαρακτηριστικό των ανωτέρω είναι το τελευταίο «κρούσμα» με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος «υπέπεσε σε νέο εθνικό φάουλ. Τραβάει τις καθυστερήσεις στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αμφισβητώντας τώρα μέχρι και το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». Ο συστηματικά άστοχος κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, γνωστοποίησε ότι «αμφισβητεί ευθέως το πόρισμα ως ανεπαρκές, αφήνοντας μάλιστα πολλούς υπαινιγμούς ότι η χώρα μας δεν μπορεί να πατήσει σε αυτό ως νομικό κείμενο για να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι σ' αυτή την περίπτωση ισχύει κατά κεραία ο τίτλος που έφερε το σχετικό θέμα στην εφημερίδα μας: «Εθνικό φάουλ Βενιζέλου, δώρο στη Frau Μέρκελ!».Ο κ. Βενιζέλος, μια και στην Ελλάδα όλες οι απόπειρές του να διαιωνίσει τα ίχνη της όποιας «ηγεμονίας» του έχουν στεφθεί με αποτυχία, τώρα ελπίζει να βρει ερείσματα προς την πλευρά του Βερολίνου. Επιδιώκει να «κλείσει» πολιτικά το μάτι στην κυρία Μέρκελ και να της διαμηνύσει ότι όσο καιρό βρίσκεται εκείνος στα πράγματα δεν πρόκειται να προχωρήσει η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων που δικαιούται η Ελλάδα από τη Γερμανία.

Ακόμα μία ύβρις στις θυσίες του ελληνικού λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου