Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΧΕΙ ΟΠΛΑ

 

Παρότι το ψυγείο δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας είναι άδειο, τα σπίτια τους είναι παγωμένα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους «νομίμως» παραβιάζονται από την εφορία, τα ακίνητα, οι μισθοί και τα εισοδήματα των φορολογουμένων που χρωστάν στο Δημόσιο κατάσχονται, τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους ανεβαίνουν 60 τοις εκατό, παρ' όλα αυτά, η συγκυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι όλα πάνε καλύτερα. Ότι η ανάπτυξη έχει αρχίσει. Ότι θα γίνει η επιμήκυνση του χρέους και θα μειωθούν οι τόκοι. 

Ότι η ανεργία σταμάτησε να διογκώνεται. Ότι διορθώνονται – τώρα - οι αδικίες μεταξύ των πολιτών. «Πάμε καλά» υποστηρίζουν προεκλογικά οι κύριοι Σαμαράς, Προβόπουλος και το λαμπρό επιτελείο του κ. Στουρνάρα.Οι πολίτες τα τελευταία τρία σκληρά χρόνια είναι ήσυχοι και υπομονετικοί. Κι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτα απ' όλα στον φόβο που τους έχει προκαλέσει η καταστροφολογία με την οποία συνεχώς βομβαρδίζονται από ορισμένα μεγάλα κανάλια, (που στηρίζουν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ), και οι δανειστές, Τροϊκανοί και ΔΝΤ. 

Επίσης ο κόσμος έχει πια καταλάβει ότι οι Γερμανοί δεν θα κάνουν πίσω, ούτε θα συγκινηθούν, αλλά ούτε και θα τρομάξουν αν δουν ακόμη και 2 εκατομμύρια οργισμένους πολίτες να φωνάζουν και να καίνε Δημόσια περιουσία. Κι αυτό επειδή οι ξένοι έχουν δέσει γερά τον γάιδαρό τους. Οι υπογραφές των πρωθυπουργών μας έχουν μπει φαρδιές-πλατιές στα μνημόνια. Οι δανειστές γνωρίζουν ότι θα εισπράξουν όλα τα δανεικά είτε είναι αυτά σε ευρώ, είτε σε δραχμές, (αν εγκαταλείψει η χώρα την Ένωση που δεν φαντάζομαι κανείς πολιτικός να το τολμήσει).

Πολλοί λοιπόν υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να ζήσουμε ένα αντί ευρωπαϊκό λαϊκό ξέσπασμα ουκρανικού τύπου, (εκείνοι, θυμίζω, τα έβαλαν με τη Ρωσία). Ισχυρίζονται πως αυτό που θα βιώσουμε κάποια στιγμή, θα είναι μεγαλύτερο και πιο ανατρεπτικό. Τη στάση πληρωμών εκατομμυρίων πολιτών που θα σηκώσουν ψηλά τα χέρια λόγω των υπερβολικών φόρων, και θα παύσουν να είναι συνεπείς στις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Σκεφτείτε τις καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

Αν δεν γίνει κάτι αποτελεσματικό από τον κ. Σαμαρά η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα και τότε θα καταστεί αδύνατο στην οποιαδήποτε κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα με τους εκατομμύρια οφειλέτες που θα αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους και που θα αντιστέκονται, χρησιμοποιώντας ακόμη και βίαιες συμπεριφορές, απέναντι στους (κακοπληρωμένους, ίσος και απλήρωτους) Δημόσιους υπαλλήλους και στις τράπεζες που θα επιχειρούν να κατάσχουν «νομίμως» τους λογαριασμούς, τους μισθούς και τα ακίνητά τους.  

Τότε είναι που θα περάσουμε σε μια φάση τόσο πρωτοφανή και ανεξέλεγκτη τις συνέπειες της οποίας, κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να προβλέψει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου