Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ...


Ανησυχώ γιατί φοβάμαι ότι πάλι μπαίνουμε σε μια εσωστρέφια σαν λαός η οποία δέν βγάζει πουθενά! Φαίνεται ότι δέν έχουμε πάρει το μάθημά μας! Τρείς περίπου μήνες απο τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πάλι είμαστε στο σημείο μηδέν, όσον αφορά την πολιτική μας συμπεριφορά! Ανώριμοι πάλι πάμε να φτιάξουμε ψηφοδέλτια γιατί έτσι πρέπει! Κάθε κόμμα πρέπει να να κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο ή περιφεριάρχη γιατί έτσι πρέπει.... Αλλιώς, τι θα πει η «γειτονιά»... Λές και πάμε σε κάποια εκδήλωση και κοιτάζουμε τι θα φορέσουμε γιατί έτσι πρέπει αλλιώς τι θα πουν οι άλλοι καλεσμένοι. Άσχετα αν αυτό που φοράμε δεν μας εκφράζει!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ίσως οι σημαντικότερες εκλογές όλων των εποχών! Και αυτό γιατί οι αιρετοί θα κληθούν να διαχειριστούν όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν προκύψει την τελευταία τετραετία! Από το μεταναστευτικό και το περιβάλλον μέχρι ακόμα και την οικονομική πολιτική, προσαρμοσμένη σε κάθε τόπο! Αντί λοιπόν να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε ποιοι μπορούν να αποδώσουν σε αυτούς τους τομείς καλύτερα, από τους επικεφαλής μέχρι και τους συμβούλους, πάμε πάλι με όρους  lifestyle να κατεβάσουμε υποψηφίους γιατί έτσι πρέπει!

Γιατί πρέπει να καταγράψουμε δυνάμεις, λες και είναι οι εκλογές αυτές μια δημοσκόπηση! Μοιραία λοιπόν η αυτοδιοίκηση εν τη γενέσει της περνάει σε δεύτερη μοίρα! Το αποτέλεσμα; Περιφεριάρχες, δήμαρχοι, περιφεριακοί και δημοτικοί σύμβουλοι να διαχειρίζονται μια «δεύτερης μοίρας» εξουσία, αντί να μπορούν να χαράξουν πολιτική και να μπορούν να απαντούν στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη! Θα μου πείτε, ποια είναι η λύση; Απλή. Απαλείφεις τον κομματικό  χαρακτήρα σε αυτές τις εκλογές. Δεν ταυτίζεις δηλαδή την εκλογή κάποιου αιρετού με τα κόμματα! Άλλωστε ο τρόπος που ψηφίζουμε δέν είναι κομματικός σε αυτές τις εκλογές!

Νομίζω ότι χάσαμε μια ευκαιρία που δεν πήγαμε σε εκλογές με τον καινούριο νόμο! Ελπίζω όμως οι πολίτες για το καλό του τόπου να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο! Και θα το κάνουν διότι έχουμε αποδείξει σαν λαός ότι στις δύσκολες στιγμές συμπεριφερόμαστε πολύ ώριμα. Πολύ πιο ώριμα απ' ότι θα ήθελαν κάποιοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου