Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ G8


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα σε μια σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) που είναι αφιερωμένη στην κατάσταση στην Ουκρανία και η οποία ενδέχεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, σε αντίποινα για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Σε δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι "θα πιέσει" τους υπόλοιπους εταίρους προς αυτή την απόφαση. Η συνάντηση των G7 γίνεται μετά από πρόσκληση του Ομπάμα, στο περιθώριο της συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια  που γίνεται στη Χάγη. Ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να τεθούν κυρώσεις και στον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι η σύνοδος κορυφής της G8 δεν θα λάβει χώρα στη Ρωσία φέτος. Μιλώντας από την Ολλανδία όπου βρίσκεται, ο Κάμερον είπε ότι είναι "απολύτως σαφές" ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του Ιουνίου στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου