Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Το ΝΑΤΟ έχει ορισμένες ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματά της από την μεθόριο με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν. «Έχουμε ενδείξεις για τουλάχιστον μια μερική απόσυρση (...) Ίσως περίπου τα δύο τρίτα να έχουν τώρα αποσυρθεί και βεβαίως εμείς το χαιρετίζουμε αυτό», δήλωσε ο Ράσμουσεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Βίλνιους μαζί με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του στις Βρυξέλλες.

«Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένας αριθμός ρωσικών στρατευμάτων που είναι έτοιμος να αναλάβει δράση αν ληφθεί μια πολιτική απόφαση», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν. «Συνεχίζουμε να καλούμε την Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τις φιλορωσικές συμμορίες και να σφραγίσει τα σύνορα έτσι ώστε να μην βλέπουμε όπλα και μαχητές να τα διασχίζουν και να εισέρχονται στην Ουκρανία», σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο Ράσμουσεν κατέληξε ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση μιας συνάντησης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας την Δευτέρα, για την οποία δεν διευκρίνισε περαιτέρω.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου