Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ

 
Ξεκίνησε - και τυφλός/κωφάλαλος θα το ‘βλεπε και θα το άκουγε ξεκάθαρα! - με το εύρημα Σαμαρά στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας, τότε που έχοντας να κάνει με την άνοδο ενός προπορευόμενου ΣΥΡΙΖΑ με αναπεπταμένα τα λάβαρα του αντι-Μνημονιακού και με την αίσθηση υποχώρησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑΣ παρά το success story, επέλεξε να μας εξηγήσει ότι εκείνος «σκίζει το Μνημόνιο, μέρα-μέρα, σελίδα-σελίδα». 

Συνεχίστηκε με την απόληξη του δεκαπενθημέρου της αμηχανίας με τον ανασχηματισμό Γιακουμάτου-Ντινόπουλου-Σοφίας Βούλτεψη: όποιος όμως θεωρεί αυτήν την περιγραφή άδικη, δεν χρειάστηκε να περιμένει - ήρθαν οι πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις των νέων μας αρχόντων! Έτσι, ο Jerry Γιακουμάτος με το αμίμητο ύφος του περιέγραψε - αρνούμενος ότι «είναι Κουλούρης» - πώς, αφού έχει εντολή Σαμαρά να μειώσει τις τιμές, οι τιμές θα μειωθούν εντός 15ήμερου, κι αν δεν υπάρξει συμμόρφωση των κακών της αγοράς, θα πέσει ράβδος. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την απαραίτητη διαρροή - μη αρκούμενος στις δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη - ότι επικοινώνησε ο ίδιος με τον ΣΕΤΕ, ώστε οι ξενοδόχοι να μην ανεβάσουν άγαρμπα (=πιο άγαρμπα, να μη γδάρουν τους ιθαγενείς) τις τιμές στη διαφαινόμενη καλή τους τουριστική σεζόν. Ο ίδιος έσπευσε να αγκαλιάσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο απομάκρυνε γιατί πίκρανε γιατρούς και φαρμακοποιούς. Η Σοφία Βουλτεψη μουρμούρισε διάφορα σεμνοπρεπή όταν ήρθε η ώρα έγκρισης μαζικών απολύσεων στην εμβληματική Χαλυβουργία Μάνεση, χωρίς την «υπογραφή υπουργού Εργασίας». 

Α, ναι, και με τροπολογία αναβολής κάποιων ημερών σπρώχνεται προς το καλοκαίρι η διαφωνία Μητσοτάκη-Λοβέρδου για τις εναπομένουσες διαθεσιμότητες εκατοντάδων διοικητικών των ΑΕΙ/ΤΕΙ που βρίσκονται ξεκρέμαστοι (Ξέρουμε, ξέρουμε, οι ασπιδοφόροι του Βασίλη Κικίλια εφόρμησαν κατά των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, άρα τουλάχιστον ο σιδηρούς βραχίονας του Κράτους λειτουργεί).Δεν θέλουν να κυβερνήσουν. Να κρατήσουν την εξουσία θέλουν, όπως-όπως και για όσο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου