Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ κ. ΤΣΙΠΡΑ;

 

Βαρυσήμαντο μήνυμα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην επτάλεπτη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της κρίσιμης σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, σημειώνοντας επί τοις ουσίας πως «θα πρέπει να αποφύγουμε το ιστορικό προηγούμενο της ΕΔΑ το '58, όπου ενώ είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, απέφυγε να ενσωματώσει το κέντρο, με αποτέλεσμα το '61 να πέσει από το 24% στο 14%».

Στο επίμαχο ζήτημα των συμμαχιών, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας πλατιάς, Δημοκρατικής, Προοδευτικής, Ριζοσπαστικής συμμαχίας που θα είναι ικανή να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές. Εν είδη αυτοκριτικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις μεγάλες οργανωτικές αδυναμίες του κόμματος και υπενθύμισε πως πρέπει να προχωρήσουν σε ετήσιο απολογισμό.«Δεν μπορούμε να είμαστε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα και να μην έχουμε σε όλα τα τμήματα εκλογικούς αντιπροσώπους» τόνισε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ετοιμάζει δικό του «ανασχηματισμό». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η συλλογική πολιτική λειτουργία του κόμματος  ενώ εμφανίστηκε υπέρμαχος ενός επικείμενου ανασχηματισμού προκειμένου να υπάρξει ανασυγκρότηση από την Πολιτική Γραμματεία μέχρι και τις οργανώσεις μελών. Επεσήμανε ακόμη, πως το κόμμα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα μέχρι το φθινόπωρο και να είναι σε θέση να παρουσιάσει επικαιροποιημένο πρόγραμμα.

Αναφερόμενος τέλος στην Προεδρική εκλογή, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει focus στα σχέδια της κυβέρνησης, ώστε να ματαιωθούν οι βλέψεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την προεδρική πλειοψηφία. Πάντως, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο αναμένεται και η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη να παρουσιάσει δικό της κείμενο, διατυπώνοντας ενστάσεις κυρίως για το επίμαχο θέμα των συμμαχιών.



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου