Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-«ΦΙΛΕΤΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ

 

Στην εταιρεία ειδικού σκοπού Αττικό Μέτωπο ΑΕ παραμένουν τα τρία ακίνητα-φιλέτα της παραλιακής, που σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων επρόκειτο να μεταβιβαστούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μαζί με συνολικά 54 ακίνητα του δημοσίου που προορίζονται για πώληση ή αξιοποίηση.

Πρόκειται για 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας, άλλα 20 στρέμματα στην Γλυφάδα, καθώς και το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου -όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο Cape Sounio του ομίλου Grecotel- έκτασης 383 στρεμμάτων, κυριότητας του ΕΟΤ, που τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της διυπουργικής επιτροπής στο ΦΕΚ, η ένταξη των εν λόγω ακινήτων στη λίστα έγινε από λάθος, καθώς τα τρία αυτά ακίνητα επιστρέφουν στο ελληνικό δημόσιο με βάση διορθωτική απόφαση που θα εκδοθεί. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ.

Η εταιρεία έχει ως ειδικό σκοπό την αξιοποίηση της λεγόμενης «αθηναϊκής ριβιέρας» από το Φάληρο ως το Σούνιο, εξαιρουμένων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του Αγίου Κοσμά, του ΣΕΦ, του Αστέρα της Βουλιαγμένης και των μαρινών σε Άλιμο και Γλυφάδα. Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν 53 ακίνητα στο εσωτερικό της χώρας και άλλο ένα ακίνητο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται το λιμάνι της Ζέας, το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, καθώς και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας. Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ..........
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου