Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΡΩΣΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

 

Από 2 Ιουνίου,  άρχισε στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ, σε περισσότερους από 30 δημοσιογράφους εκπαίδευση σε ειδικά μαθήματα «Bastion».Τα μαθήματα οργανώθηκαν από το Στρατό και συγκεκριμένα από  την ταξιαρχία της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με βάση τη βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσιογράφων κατά την εργασία τους σε καταστάσεις κρίσεων και έκτακτης ανάγκης. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από όπου αντλούμε την πληροφορία αυτή. Η εκπαίδευση θα γίνει σε πολλούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε οι συνθήκες να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα των πεδίων των μαχών.

Οι δημοσιογράφοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια που αφορούν τόσο σε εμπόλεμες περιοχές, όσο και σε περιοχές που τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών. Την πρώτη ημέρα οι δημοσιογράφοι  παρακολούθησαν μια σειρά διαλέξεων σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, ειδικοί με βάση τη δική τους εμπειρία του εξήγησαν τις παγίδες που κρύβονται για έναν δημοσιογράφο,  καθώς και πως, πραγματικά,  μπορούν να διερευνήσουν σε περίπτωση τρομοκρατικής πράξης. Το διδακτικό προσωπικό περιλαμβάνει μαχητές που έχουν εμπειρία σε ειδικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Μεθοδιστές  που προγραμματίζουν ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και δημοσιογράφοι που είχαν πρακτική εξάσκηση σε ζώνες συγκρούσεων. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η κατάρτιση των δημοσιογράφων δεν γίνεται για πρώτη φορά, αφού είχαν πραγματοποιηθεί άλλα δύο σεμινάρια κατά το παρελθόν, στα οποία συμμετείχαν δομές διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας από τη Μόσχα, Ταρταστάν, Μπέλγκοροντ, Βορονέζ, Κοστρομά, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σαμάρα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου