Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

TO ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ

 

Το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση με τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, την οποία έφερε στο φως το Λιμενικό φαίνεται πως είναι ένας Τούρκος, ο οποίος είχε φθάσει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου. Μάλιστα όπως φαίνεται αποτελεί το συνδετικό κρίκο στις προσπάθειες της αστυνομίας να εντοπίσει και τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη του καρτέλ ηρωίνης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αττικής και είχε επαφές με τους συμπατριώτες του που συνελήφθησαν.

Την ημέρα που έγινε γνωστή η επιχείρηση της αστυνομίας στη βίλα της Φιλοθέης, μετέβη στο Ελ. Βενιζέλος και κατόρθωσε να διαφύγει στο εξωτερικό. "Έχουμε ακουμπήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο", είπε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και χαιρέτισε τον επαγγελματισμό των στελεχών του λιμενικού σώματος που ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις "χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα".

"Αναμένεται να βρούμε και άλλους ανθρώπους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα. Και εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά από εκεί και πέρα και κάποιους άλλους που έχουμε πιάσει και οι άλλοι που έχουμε εντοπίσει και δεν έχουμε συλλάβει ακόμα", σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στον Βήμα FM. Την Τρίτη και την Τετάρτη απολογούνται σε δύο ομάδες στην Εισαγγελία Πειραιά οι 14 συλληφθέντες.

Πρόκειται για 11 ινδούς, μέλη του πληρώματος του τάνκερ που μετέφερε τα ναρκωτικά στη χώρα μας, καθώς και άλλα τρία άτομα, δύο εκ των οποίων έλληνες, (έναν άνδρα και μία γυναίκα). Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας συλληφθείς φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης. Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου