Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΦΤΑΣΕ

 

Μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Αξίζει να σταματήσει... ολόκληρος ο πλανήτης γι' αυτή τη μεγαλειώδη ποδοσφαιρική στιγμή. Απόψε, Γερμανία και Αργεντινή διεκδικούν την κορυφή του κόσμου, στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας!

ΓΗΠΕΔΟ: «Μαρακανά» (Ρίο ντε Τζανέιρο)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Μέσι, Μασεράνο και Λαβέτσι, απέναντι στους Κροος, Μίλερ και Εζίλ. Και άλλοι πολλοί αστέρες, που θα τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο του «Μαρακανά», σε μια νύχτα που θυμάται το Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά και όλοι μας, μέχρι την επόμενη διοργάνωση. Οι Γερμανοί των τριών Μουντιάλ, αντιμετωπίζουν τους Αργεντινούς των δύο, με τα «πάντσερ» να έχουν πιστωθεί τον τίτλο του φαβορί βάσει των εμφανίσεων που έχουν πραγματοποιήσει και της δυναμικής που δείχνει να έχει η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ, ούσα ικανή να... διαλύσει τον αντίπαλο.

Απέναντί της, όμως, το σύνολο του Αλεχάντρο Ζαμπέγια, όσο κι αν δεν εντυπωσιάζει, έχει την ψυχή για να παλέψει μέχρι το τέλος, έχει παίκτες που την κρίσιμη στιγμή έχουν καθαρό μυαλό για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και έχουν το... κίνητρο της κατάκτησης του τροπαίου, επί βραζιλιάνικου εδάφους. H «Νασιοναλμανσαφτ» δίνει το «παρών» για όγδοη φορά στην ιστορία της, σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως, στις τελευταίες τέσσερις παρουσίες της, έχει καταφέρει να βγει νικήτρια μόλις μια φορά, στον τελικό του 1990 πάλι απέναντι στην Αργεντινή.

Η Αργεντινή, έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς, ενώ γενικότερα, είναι η τρίτη φορά που αυτές οι δύο εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Μουντιάλ, αφού έχουν συναντηθεί το 1986 και το 1990.Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τα «πάντσερ», ο Ματς Χούμελς θα δώσει κανονικά το «παρών» στον τελικό παρά το γεγονός ότι αποχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού απέναντι στη «σελεσάο». Ο Ντι Μαρία, για τους Αργεντίνους, είναι αμφίβολος και μάλιστα, αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση της ομάδας με υποψία μυϊκού προβλήματος, ενώ ο Σέρχιο Αγουέρο ενδέχεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα στη θέση ενός εκ των Λαβέτσι ή Ιγκουαΐν.

Πιθανές ενδεκάδες: Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ – Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες – Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα – Κροος, Μίλερ, Εζίλ – Κλόζε

Αργεντινή (4-2-3-1): Ρομέρο – Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο – Μασεράνο, Μπίγκλια – Μέσι, Ιγκουαΐν, Πέρες - Αγουέρο



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου