Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ- ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΙΝΓΚ

 

Δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες αυτονομιστών και στρατού στην πόλη Γκορλίβκα, που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορείως του Ντονέτσκ κι αποτελεί ένα από τα προπύργια των ένοπλων φιλορώσων. Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο παιδιά, ενός και πέντε ετών, που βρήκαν τραγικό θάνατο από βλήμα όλμου. Εξαιτίας των σφοδρότατων συγκρούσεων που σημειώνονται στην περιοχή, οι διεθνείς ερευνητές ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, τουλάχιστον μέχρι αύριο, Δευτέρα, για λόγους ασφαλείας.

Το Κίεβο κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι δεν επιτρέπουν στη διεθνή ομάδα ερευνητών την πρόσβαση στον τόπο συντριβής του Μπόινγκ -αν και οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει ότι θα επιτρέψουν την πρόσβαση. "Τρομοκράτες επιδίδονται στη συνήθη απαράδεκτη τακτική τους: δεν επιτρέπουν στους επιθεωρητές του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να προσεγγίσουν τον τόπο συντριβής του αεροπλάνου ισχυριζόμενοι ότι ο ουκρανικός στρατός μάχεται εκεί κοντά.

Το επιχείρημά τους είναι ψευδές. Η Ουκρανία τηρεί τη δέσμευσή της για εκεχειρία εντός μίας ζώνης 40 χιλιομέτρων", έγραψε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλιμκίν στον λογαριασμό του στο Twitter.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου