Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Δεν είναι κρυφό ότι η συνωμοσιολογία και η δημιουργία αστικών μύθων είναι ένα «σπορ» στο οποί με επιδίδονται οι Έλληνες. Πίσω από κάθε πρόσωπο ή ιστορία κάποιοι ανακαλύπτουν δάκτυλους, ψέματα και αλλοιώσεις. Έρευνα που έγινε τον Ιούνιο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάστηκε στο Βερολίνο σε συνέδριο για τον αντισημιτισμό και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Την έρευνα παρουσιάζει σήμερα η Καθημερινή με ενδιαφέροντα ευρήματα:

Το 75,25%  πιστεύει ότι η κρίση της Ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Και η «δαιμονοποίηση» των ΗΠΑ καλά κρατεί, με το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Άρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα σενάρια για πρόσωπα της  πολιτικής σκηνής, με το 60,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα να πιστεύουν πως ο Κώστας Σημίτης έχει εβραϊκή καταγωγή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου