Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να "δράσουν" σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής κατά της Αμερικής, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο που δηλώνει ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γράφει το Σάββατο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Προειδοποιώντας για τους κινδύνους του Ισλαμικού Κράτους, το Πεντάγωνο θεωρεί ότι η διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Συρία πιθανόν να είναι απαραίτητη, μετά τις αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες που σταμάτησαν την προέλαση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ιράκ κι ενώ η Δύση είναι συγκλονισμένη από την εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. "Αν δούμε μια συνωμοσία κατά των Αμερικανών, μια απειλή για τις ΗΠΑ από οπουδήποτε, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα κατά της απειλής αυτής", δήλωσε ο Μπεν Ροντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, τον οποίο επικαλείται το σχετικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου