Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

 

Ευχής έργον είναι για τους δημοκράτες της χώρας η προγραμματισμένη έκθεση με πρωτοβουλία των Ιδρυμάτων των πρώην πρωθυπουργών της Ελλάδος, Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου. Γίνονται εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφιών και ντοκουμέντων της εποχής με την ευκαιρία των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την επέτειο της νίκης της Ένωσης Κέντρου υπό τον «Γέρο της Δημοκρατίας» και τους συνεργάτες του της εποχής, πριν από πέντε δεκαετίες. Από 1ης μέχρι 7ης του ερχομένου Σεπτέμβρη, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μέρος της ιστορίας μας. Τέτοιες εκθέσεις που επισημαίνουν τους σταθμούς στην προοδευτική πορεία της Πατρίδας μας είναι αναγκαίο να γίνονται και να τονίζονται σε όλους τους Έλληνες τα ιστορικά γεγονότα. 

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι μας. Να παρουσιάζεται αποδεικτικά και στους αδαείς ότι τίποτε δεν μας δωρίζεται και ότι οι επιτεύξεις χρειάζονται αγώνες. Σαν τρίτο όφελος της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης, ισχυρίζομαι εγώ, ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δίδεται στον τρίτο της ίδιας οικογένειας των Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργό μας, τον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου, να μας πει τα καθέκαστα και όχι να μένουν ανενόχλητοι οι διαπλεκόμενοι να παραποιούν τα ιστορικά γεγονότα. Να ακούσουμε από τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την αλήθεια και τις συνθήκες που προϋπήρξαν, όχι από μπαταξήδες με τα αφερέγγυα μαζικά Μέσα της ενημέρωσής τους, που είναι οργισμένα γιατί τους σταμάτησε τα «Θαλασσοδάνεια». 

Ευκαιρία να μας απαριθμήσει τους δικούς του αγώνες για τις επιτεύξεις της δικής του βραχυπρόθεσμης διακυβέρνησης, αλλά κυρίως να μας εντοπίσει τους κινδύνους που ελλοχεύει η φιλοτραπεζική νοοτροπία των Ευρωπαίων Εταίρων μας και της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, ώστε να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους για να γεμίσουν τις τσέπες των πλουσίων. Επίκαιρο το γεγονός! Θα μας μεταφέρει από πρώτο χέρι τους αγώνες και τις προσπάθειές του στα διεθνή φόρα, όπως τα παρουσιάζει στη διεθνή κοινότητα, παρόλο που ξέρουμε ότι δεν του αρέσει να περιαυτολογεί και να αυτοσυγχαίρεται. Παράλληλα ελπίζουμε να μας φανερώσει γιατί τον έριξαν τα συνεχιζόμενα κρυφά και φανερά συμφέροντα που έχουν μείνει ανενόχλητα τώρα, που υποστηρίζουν οι καρεκλοκένταυροι της σημερινής συγκυβέρνησης. 

Είναι εμφανές ότι στον πάγκο περιμένουν ματαιόδοξοι και δημοκόποι πολιτικάντηδες σε ευκαιριοκινούμενα πολιτικά σχήματα που κατήργησαν τις αλλαγές που θεσπίστηκαν από τον ΓΑΠ και τους συνεργάτες του -- όσοι του έμειναν πιστοί. Χρειάζεται να ακούσουν όλοι οι Έλληνες για τις θέσεις μιας δημοκρατικής και προοδευτικής πολιτικής με Δημοκρατικές Ελευθερίες και περιβαλλοντολογικό πρόσημο όπου το κέρδος πρέπει να μοιράζεται στους πολίτες με δικαιοσύνη και διαφάνεια, όπου οι θέσεις και τα δικαιώματα των πολιτών κρίνονται με αξιοκρατία. Τέλος, θέλω να τονίσω την ελπίδα μου ότι η έκθεση αυτή στο Ζάππειο θα αποτελέσει την απαρχή μιας έντονης μετατόπισης στην προσοχή των Δημοκρατικών Ελλήνων, από «ποτάμια και ελιές» στην καρδιά της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μερίδας των πολιτών που ψάχνονται για τον επόμενο αρχηγό τους. 

Αυτόν που θα τους συντονίσει στις ίδιες του τις αρχές, το ήθος και το ύφος των ενεργών πολιτών... Είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη η ομάδα των Ελλήνων που θεωρεί τον Γιώργο Παπανδρέου σαν «τον άνθρωπο» γι’ αυτήν την αποστολή και πιστεύει πως οι ανάγκες και οι ιδέες του μπορούν να πραγματοποιηθούν με τις αλλαγές στην Κοινωνία μας. Γιώργο, βγες μπροστά να μας... ακολουθήσεις.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου