Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ




«Η συμφωνία Sykes και Picot και τα σύνορα που χάραξαν, με τα οποία διέλυσαν το Χαλιφάτο για να μην μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα οι Άραβες-Μουσουλμάνοι πιστοί, δεν ισχύει σήμερα».

Η επικοινωνιακή ομάδα τoυ Islamic State «αναλύει», με δύο video, πόσο σημαντικό γεγονός είναι για αυτούς το πέρασμα των τζιχαντιστών στην επικράτεια του Ιράκ. To πρώτο, έχει τον τίτλο Breaking the Borders, μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες. Δυστυχώς, στο τελευταίο λεπτό παρουσιάζονται σκηνές από τις εκτελέσεις Ιρακινών στρατιωτών που αιχμαλωτίσθηκαν στο συγκεκριμένο φυλάκιο και στην ευρύτερη περιοχή.Οι «διαβασμένοι» συνεντευξιαζόμενοι μαχητές, και όχι μόνο, κάνουν λόγο για ιστορικής σημασίας γεγονός αφού με την είσοδό του στο Ιράκ ακυρώνουν μια απόφαση παρμένη από «ηλίθιους», «άπιστους» και «ειδωλολάτρες».

Στο video παρακολουθούμε και τη «συνέντευξη» ενός ταξιδιώτη που περνάει με το αυτοκίνητό του τα σύνορα, ενθουσιασμένος από το γεγονός πως δεν χρειάζεται διαβατήριο αφού πλέον «ισχύουν οι νόμοι του Χαλιφάτου». Αν θέλαμε να υποστηρίξουμε τους θρησκόληπτους σχιζοφρενείς φανατικούς υποστηρικτές του Χαλιφάτου θα λέγαμε πως επιθυμούν, και εμείς δεν το έχουμε καταλάβει, να στήσουν τη δική τους Αραβική Ένωση στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ελεύθερη διακίνηση αγαθών και προσώπων υπό τον Νόμο της Σαρία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το video με τον τίτλο "Το τέλος (της συμφωνίας) Sykes-Picot". Εδώ, ευτυχώς, δεν έχουμε πτώματα και εκτελέσεις. Δείχνει όμως μερικούς τρομοκρατημένους Ιρακινούς αιχμάλωτους στρατιώτες, κάποιοι από αυτούς Γιαζίντι, να ακούνε τον αγγλόφωνο τζιχαντιστή, ο οποίος ταξίδεψε από τη Χιλή στη Συρία, να τους λέει πως «πιστεύουν και λατρεύουν τον Σατανά». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Χαλιφάτο δεν θα σταματήσει στο Ιράκ αλλά σκοπεύει να «διαγράψει», πάντα σύμφωνα με το θέλημα του Αλλάχ, τα σύνορα της ευρύτερης περιοχής, φτάνοντας μέχρι και την Παλαιστίνη. Όπως υποστηρίζει, το μόνο που χρειάζονται οι μουσουλμάνοι σε όλο τον πλανήτη είναι ένας κοινός Χαλίφης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου