Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΗΕ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΧΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Με μία πανηγυρική ανάρτηση στο Facebook, η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, ανακοίνωσε την έγκριση από τα Ηνωμένα Έθνη ενός ψηφίσματος που υποστηρίζει τη θεσμοθέτηση ενός νομικού πλαισίου για την πτώχευση και την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους κρατών πριν την επόμενη Συνέλευση του ΟΗΕ, το 2015.

“Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είναι μία πολύ ξεχωριστή μέρα για όλους τους Αργεντίνους”, τόνισε στο μήνυμά της η Φερνάντες, επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή της ομάδας αναπτυσσόμενων κρατών G-77 στην έγκριση του ψηφίσματος με 124 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 41 αποχές. “Αν 124 χώρες στα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν τη Δημοκρατία της Αργεντινής, σημαίνει ότι η Αργεντινή έχει δίκιο”, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Φερνάντες. Χόρχε Κάπιτανιτς.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το ποιες χώρες ψήφισαν υπέρ και ποιες κατά στη διαδικασία αυτή. Έτσι, υπέρ της πρότασης τάχθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι αναπτυσσόμενες χώρες: Οι περισσότερες χώρες της Αφρικής, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, καθώς και της Κεντρικής Ασίας έδωσαν θετική ψήφο. Αντίθετα, από την Ευρώπη μόνο η Λευκορωσία, η Ρωσία και η Τουρκία στήριξαν την πρόταση.

Ποιες ήταν οι 11 χώρες που ψήφισαν κατά; Οι περισσότερες εξ αυτών ήταν αναμενόμενες: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισραήλ, Αυστραλία, Φινλανδία, Ιαπωνία, Καναδάς, Ουγγαρία, Τσεχία και Ιρλανδία (!). Όσο για τη χώρα μας, επέλεξε την αποχή, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου