Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

 

Όπως κάθε Σεπτέμβρη έτσι και αυτόν τον Σεπτέμβρη του 2014, κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., θα παρακολουθήσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων. Κάποια θα μας μιλήσουν για ανάπτυξη, για τις θυσίες του ελληνικού λαού, για το ότι βγαίνουμε από το αδιέξοδο έχοντας υλοποιήσει το πρόγραμμα των φίλων και εταίρων μας με επιτυχία. Φυσικά θα μας μιλήσουν για κάποιες μικρές εκκρεμότητες που έχουμε ακόμα να τακτοποιήσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου (όπου πιθανόν θα δημιουργηθούν νέες).

Κάποιοι άλλοι θα μας μιλήσουν για αδιέξοδα, για ύφεση αλλά και για ένα πλήθος λαθών και λανθασμένων αποφάσεων. Την ίδια στιγμή θα μας μιλήσουν (όχι αναλυτικά) για τις μαγικές λύσεις που έχουν στο τσεπάκι τους και το πρόγραμμα που έχουν καταθέσει σε κάποια Αόρατη Αρχή το οποίο είναι ικανό και μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο δίνοντάς μας πίσω όλα όσα στερηθήκαμε και πάνω από όλα τη χαμένη μας αυτοεκτίμηση. Κάποια άλλα θα μας μιλήσουν για Αγώνες, δικαιώματα και ισότητα καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως αν γυρίσουμε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω τότε και μόνο τότε θα βρούμε τις απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα.

Και ενώ αυτοί θα μιλούν, είμαι σίγουρος πως στη Δ.Ε.Θ., για άλλη μια φορά, δεν θα ακούσουμε ή θα μάθουμε την αλήθεια. Η πραγματική εικόνα και κατάσταση της Ελλάδας θα παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό. Θα συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε για το πού βαδίζουμε, για το ποιες θυσίες θα πρέπει να κάνουμε, ακόμα και για το πόσες υποσχέσεις-υποχρεώσεις έχουμε ακόμα να ικανοποιήσουμε. Θα συνεχίσουμε να χάνουμε όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη μας στα διοικητικά όργανα αυτού του τόπου, αν φυσικά μάς έχει μείνει καθόλου.

Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε το καινούριο (και έτσι πρέπει) που θα αλλάξει τα κακώς κείμενα, την ίδια στιγμή όμως θα συνεχίσουμε να αμφισβητούμε την κυβέρνηση αυτή και σε πολλές περιπτώσεις και τη Βουλή ολόκληρη, κρύβοντας καλά μέσα μας τις δικές μας ευθύνες. Νομίζω και εγώ, όπως ίσως και άλλοι, πως οι προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων στη Δ.Ε.Θ., θα βάλουν την Ελλάδα σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία θα ολοκληρωθεί σε σχετικά σύντομα «πολιτικά» διάστημα. Πιστεύω πως από τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων στη Δ.Ε.Θ. σίγουρα θα μπορέσουμε να μάθουμε να κάνουμε υπομονή.

Άγνωστο όμως το μέχρι πότε. Θα τις ακούσουμε, αλλά δεν θα τις επεξεργαστούμε αυτή τη φορά, αφού ξέρουμε πως και αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη και απαιτητική. Και κάπως έτσι το Μεγάλο Πανηγύρι θα τελειώσει. Του χρόνου η συνέχεια...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου