Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

 

«Προτιμώ τη Γαλλία του Ολάντ, η οποία υπερβαίνει το 3%, παρά μια Γαλλία με επικεφαλής την κυρία Λεπέν». Με αυτά τα λόγια ο Ματέο Ρέντσι υπερασπίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN το υπό διαμόρφωση μέτωπο κατά της λιτότητας από το Παρίσι και τη Ρώμη. Ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και ζήτησε τη μείωση της εξουσίας των τεχνοκρατών στην ΕΕ. «Είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη», δήλωσε ο Ρέντσι και προσέθεσε: «Το θέμα είναι ποια κατεύθυνση θα διαλέξουμε. Θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να μειώσουμε το επίπεδο της γραφειοκρατίας στην Ευρώπη».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε την άποψη που έχει εκφράσει και στο παρελθόν, ότι δηλαδή «η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια οικονομική κοινότητα αλλά και μια κοινότητα που τη συνθέτουν οι ψυχές της, οι αξίες της, και η οποία προσβλέπει στο μέλλον». Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, εντάσσει και τη γαλλική «ανυπακοή» στους δημοσιονομικούς κανόνες. «Η χώρα μου θα σεβαστεί το όριο του 3% για το έλλειμμα, όμως αν ο πρόεδρος της Γαλλίας από τη μεριά του αποφασίσει να το υπερβεί, δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι είναι μια λανθασμένη πράξη. Προτιμώ τη Γαλλία του Ολάντ και του Βαλς, η οποία υπερβαίνει το 3%, παρά μια Γαλλία με επικεφαλής την κυρία Λεπέν ως αποτέλεσμα μιας κρίσης αξιών», εξήγησε.

Ο Ρέντσι διευκρίνισε ότι κατά την άποψή του «η παράμετρος του 3% στη σχέση δημοσίου ελλείμματος - ΑΕΠ ανήκει στο παρελθόν» και σχολίασε ότι η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απώλειας αξιοπιστίας, διότι στο παρελθόν δεν σεβάστηκε την παράμετρο αυτή».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου