Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ «ΑΜΝΗΣΙΑ»

 

Δεν έχουμε, λέει, συλλογική μνήμη στην Ελλάδα. Και θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Και δεν καταλαβαίνουμε ότι πάλι μας κοροϊδεύουν. Όπως τότε, με το ΠΑΣΟΚ του ’81 ή μετά, με τη ΝΔ των Ολυμπιακών αγώνων. Όλα αυτά βέβαια έχουν προκύψει από την επερχόμενη επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και την όχι και τόσο μακρινή πλέον αυτοδυναμία.Αυτή τη «ρημάδα» συλλογική μνήμη (που έτσι κι αλλιώς τη φυλακίσαμε μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τη διασύραμε με τη Μικρασιατική καταστροφή ή την προδοσία της Κύπρου, και την «εκτελέσαμε» με τις κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά), θα πρέπει να την επανακτήσουμε τώρα που για πρώτη φορά δεν θα έχουν εξουσία.

Ότι τα τελευταία 40 χρόνια δηλαδή, κάποιες φορές την είχαμε, μετά τη ξαναχάσαμε, μετά την ξαναβρήκαμε, κοκ. Και 40 χρόνια τώρα επιλέγαμε πάντα τους ανεκδιήγητους να μας κυβερνήσουν, επειδή μας κορόιδευαν τους κακόμοιρους ή απλά για να δούμε πού θα το πάνε (είμαστε και πολύ μάγκας λαός, μην το ξεχνάμε). Και πρέπει να την ξαναβρούμε αυτή τη συλλογική μνήμη ξαφνικά για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Έρχονται οι «ερωτευμένοι» με τη δραχμή, οι λαϊκιστές, οι «τρομοκράτες», οι «παροχολόγοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά! Ο λαός ψηφίζει έχοντας στο μυαλό του το «μη χείρον, βέλτιστον».

Πάλι ξαφνικά! Όπως ξαφνικά ανακαλύψαμε πως το 10% των Ελλήνων είναι φασίστες και το 90% ρατσιστές. Έτσι ξαφνικά έρχονται να κυβερνήσουν αυτοί οι σύγχρονοι Πασόκοι. Δηλαδή, άλλος λαός ψήφιζε τόσα χρόνια και άλλος λαός τώρα. Και μας ζητάνε, να μην κάνουμε το ίδιο λάθος που κάναμε πριν χρόνια. Το ότι σε αυτό το λάθος, οι πρωταγωνιστές ήταν αυτοί οι ίδιοι, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πως τώρα θέλουν να μας προστατέψουν.

Δυστυχώς για αυτούς, δεν μπορούμε. Όχι επειδή υπάρχει οργή, θλίψη, μιζέρια και μηδενική προοπτική, ούτε επειδή υπάρχει ένα αίσθημα εκδικητικότητας απέναντί τους. Είναι επειδή ουσιαστικά μας ζητάνε να προβλέψουμε το μέλλον και την κοροϊδία που έρχεται (την ίδια βέβαια με αυτή που μας πλάσαραν τόσα χρόνια οι ίδιοι), να διαγράψουμε τα λάθη τους για λογαριασμό τους και να ξεχάσουμε. Όμως, το μέλλον, που οι ίδιοι μας προκαθόρισαν, το ξέρουμε πολύ καλά πλέον. Και άλλα «συγχωροχάρτια» αυτό το μέλλον δεν χωράει. Συλλογική μνήμη δεν θέλετε κύριοι; Θα την έχετε…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου