Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΟΙΝΟ… ΣΗΜΕΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

 

Κανείς δεν το περίμενε ότι θα μπορούσε ένας «αριστερός» διευθυντής να χαρακτηρίσει την απεργία ως «εκβιασμό». Πόσο μάλλον, τον Κώστα Αρβανίτη ο οποίος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Την ώρα που η Αυγή γράφει για τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον Παναγιωτόπουλο και άλλους ότι «τους φάγαμε», με τη σκληρή (και ορθή) κριτική που τους έχουν ασκήσει κατά καιρούς, ο διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο 105,5», χαρακτηρίζει την απεργία εκβιασμό. Αντιφατικό; Ρητορικό το ερώτημα.

Ο Κώστας Αρβανίτης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και αυτό αποδείχθηκε από τη «συγνώμη» που ζήτησε μία μέρα αργότερα. Δεν νοείται ο διευθυντής του ραδιοφώνου που είναι τάσσεται υπέρ των κινηματικών διαδικασιών για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, να χαρακτηρίζει την απεργία ως εκβιασμό. Τι κοινό έχει ο Γιάννης Πρετεντέρης με τον Κώστα Αρβανίτη; Για να προλάβω τους κακεντρεχείς και όσους θα τρέξουν να με… λιθοβολήσουν για την άποψή μου, θα τους θυμίσω το εξής… ζουμερό.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, μέσω της αρθογραφίας του -τόσο στα «Νέα», όσο και στο «Βήμα», αλλά και μέσω του σχολιασμού του στο «Mega»- έχει κατά καιρούς πει…άσχημα λόγια για τις απεργίες. Λόγου χάρη, δεν γίνεται να στερούν το δικαίωμα στους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν ή να ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας. Λέει για την απεργία των φαρμακοποιών που διεμήνυαν ότι «τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος της κυβέρνησης». Μήπως η απεργία των εκπαιδευτικών ήταν η πιο χρήσιμη απεργία που αποφασίστηκε ποτέ στην Ελλάδα», έγραφε παραδείγματος χάρη ο Γιάννης Πρετεντέρης στο «Βήμα» για την απεργία των καθηγητών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα των απόψεων που εκφράζει ο κ. Πρετεντέρης είναι αυτό και αυτό.

Λοιπόν, όταν ακούς τον Κώστα Αρβανίτη να χαρακτηρίζει την απεργία «εκβιασμό». Μου θύμισε λίγο τον Πρετεντέρη, παρότι ιδεολογικά και σε δημοσιογραφικό επίπεδο είναι η μέρα με τη νύχτα. Πρετεντέρη δεν τον λες, αλλά τον... λες και λίγο. Τελικά, για τον Κώστα Αρβανίτη η απεργία των εκπαιδευτικών ή των φαρμακοποιών είναι και αυτή εκβιασμός; Μάλλον, όχι.

Γιατί δεν τον ακούσαμε ποτέ να κάνει τον εξής χαρακτηρισμό για οποιαδήποτε απεργία, παρά μόνον όταν αποφάσισαν - σωστά - να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία οι τεχνικοί του σταθμού που διευθύνει. Δεν είναι λίγο υποκριτικό όλο αυτό; Η Αυγή έγραψε το εξής πριν από δύο μέρες: «Η πολεμική εναντίον του "Κόκκινου" ξεκίνησε όταν, σε μια ατυχή στιγμή, ο Κ. Αρβανίτης χαρακτήρισε «εκβιαστική» την απεργία που κήρυξαν οι τεχνικοί του σταθμού για την περασμένη Δευτέρα, λόγω της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων για δύο μήνες».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου