Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

INDEPENDENT: ΚΡΙΣΗ, ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ; ΟΙ ΛΟΝΔΡΕΖΟΙ ΘΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ 1 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

Ρεκόρ αναμένεται να «χτυπήσουν» τα φετινά ψώνια για τις εορτές των Χριστουγέννων στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, στην αγορά του Γουέστ Εντ τα έξοδα των Λονδρέζων αναμένεται να σπάσουν το φράγμα του 1 δισ. βρετανικών λιρών, ήτοι 1,25 δισ. ευρώ. 

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι τρεις πιο εμπορικοί δρόμοι του Λονδίνου, η Όξφορντ Στριτ, η Ρίτζεντ Στριτ και η Μποντ Στριτ, ετοιμάζονται για να υποδεχθούν μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες περί τα 40 εκατομμύρια καταναλωτές.

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις και για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, καθώς ευνοούνται από το γεγονός πως τα Χριστούγεννα πέφτουν την Πέμπτη. Ετσι, τα ψώνια στον μέσον της εβδομάδας, Τετάρτη, αναμένεται να χτυπήσουν «κόκκινο», κυρίως από τους άνδρες καταναλωτές. 

Η εταιρεία New West End Company, που εκπροσωπεί καταστήματα σε ολόκληρη τη ζώνη, εκτιμά πως οι πωλήσεις φέτος θα σημειώσουν αύξηση κατά 8% σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι καταναλωτές φέρονται να είναι λιγότερο αγχωμένοι και ανασφαλείς για τα οικονομικά τους απ' ό,τι ήταν σε όλο το διάστημα της πιστωτικής κρίσης, που ξεκίνησε το 2007. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου