Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ 1.000 ΔΩΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ 1.150

 

Ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας δείχνει σημάδια ναπολεοντισμού είναι γνωστό καιρό. Από την αμετροέπεια όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρασε και στο χλευασμό. Αναφερόμενος στους επικριτές του για το Λευκό Παλάτι και την προκλητική χλιδή που ορθώνεται στο κέντρο της Άγκυρας, ο Ερντογάν προσπαθώντας να τονίσει ότι δεν του καίγεται καρφί για το τι λέγεται σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η αντιπολίτευση ασκεί κριτική για τη νέα προεδρική κατοικία. Όμως αφήστε με να σας πω ότι διαθέτει τουλάχιστον 1.150 δωμάτια, όχι 1000 όπως υποστηρίζουν» Ο Τούρκος ηγέτης υπερασπίστηκε με σθένος το νέο οικοδόμημα που στοίχισε περίπου 490 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν εξοικονομήσαμε χρήματα καθώς πρόκειται για το κύρος» ενός έθνους, τόνισε ο Ερντογάν ενώ υπογράμμισε ότι το προεδρικό μέγαρο δεν ανήκει σε εκείνον:

«Δεν είναι το παλάτι μου, δεν πρόκειται για μία ιδιωτική ακίνητη περιουσία, είναι του λαού, του ανήκει». (Το ίδιο ακριβώς έλεγε και ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία) «Θέλαμε να οικοδομήσουμε ένα ακίνητο προκειμένου οι επόμενες γενιές να λένε: «Από εκεί κυβερνιέται η νέα Τουρκία»».
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου