Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

4 ΙΤΑΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC

 
Οι Ιταλικές αρχές περισυνέλλεξαν ακόμη 4 νεκρούς

Την περισυλλογή τεσσάρων νεκρών επιβατών του Norman Atlantic από τη θάλασσα επιβεβαίωσε η ιταλική ακτοφυλακή, την ύπαρξη τεσσάρων νεκρών.

Όπως ανέφερε η ιταλική τηλεόραση, ένας τούρκος διασωθείς επιβάτης του πλοίου, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, δήλωσε ότι είδε τέσσερις νεκρούς στη γλίστρα, το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Έλληνας, Γ. Δούλης. «Είδα τέσσερις νεκρούς με τα ίδια μου τα μάτια, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, είμαι σίγουρος, ήταν μπροστά μου», δήλωσε ο Τούρκος επιβάτης στους δημοσιογράφους την ώρα που αποβιβαζόταν στο λιμάνι του Μπάρι.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, ο αριθμός των διασωθέντων έχει φτάσει τους 391, ενώ στο πλοίο παραμένουν 87 άτομα.  Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό τι εθνικότητας είναι τα θύματα. Η επιβεβαίωση των ιταλικών αρχών ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους πέντε. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανασύρθη νεκρός από το οχηματαγωγό ο έλληνας μετανάστης της Ελβετίας Γιώργος Δούλης.

Έρευνα για τα αίτια: Παράλληλα, η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για ποινικές ευθύνες έπειτα από την πυρκαγιά στο οχηματαγωγό. Ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας μετά τη μετάβασή του στο λιμεναρχείο του Μπάρι, όπου έφθασαν οι πρώτοι 49 διασωθέντες του πλοίου.

Η έρευνα έχει ως στόχο την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο γκαράζ του πλοίου, που μετέφερε μεταξύ άλλων οχημάτων και πολλά φορτηγά με φορτίο λαδιού. Το πλοίο είχε περάσει πρόσφατα από επιθεώρηση και ο ιταλός πλοιοκτήτης Κάρλο Βισεντίνι δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι είναι βέβαιος για το αξιόπλοο και την ασφάλεια του πλοίου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης εντοπίσθηκε πρόβλημα σε μία από τις πόρτες πυρασφάλειας του γκαράζ, αλλά αυτό το πρόβλημα είχε διευθετηθεί διευκρίνισε ο ιταλός πλοιοκτήτης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου