Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

500 ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση στο βόρειο Ιράκ, έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των Κούρδων που υπολογίζει ότι έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Οι Κούρδοι από το βόρειο Ιράκ που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία δύο χρόνια υπολογίζονται σε 500 άτομα. Από αυτούς οι 100 έχουν σκοτωθεί πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και 50 επέστρεψαν στην αυτόνομη επικράτεια του Κουρδιστάν.

Ακόμα 65 εγκατέλειψαν το Ισλαμικό Κράτος και πέρασαν παράνομα στην Ευρώπη ή στο Μαρόκο. Ο Κούρδος αξιωματούχος Μαριγουάν Ναγκσμπαντί (Mariwan Naqshbandi) πρόσθεσε ότι 20 Κούρδοι τζιχαντιστές παραδόθηκαν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά, με όλο τον οπλισμό τους και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό που είχαν στην κατοχή τους. Ο ίδιος εξήγησε:

«Οι περισσότεροι Κούρδοι που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος ήταν μαθητές θρησκευτικών σχολείων αλλά και ιερατικών σχολών που διδάσκουν Σαρία, γεωργικές καλλιέργειες και νοσηλευτική». Επίσης, μεταξύ των τζιχαντιστών είναι τρεις Κούρδοι μουλάδες (θρησκευτικοί νομοδιδάσκαλοι).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου