Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

 

Καθώς έως και την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις και πορείες, ένα φάντασμα πλανάται πάλι πάνω από την Αθήνα: Οι «μέρες του 2008», όταν οι ανεξέλεγκτες διαδηλώσεις οδήγησαν σε πρωτοφανείς καταστροφές, ακόμη και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η ΕΛ.ΑΣ. ουσιαστικά είναι σε «κόκκινο» συναγερμό και εφαρμόζει προληπτικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν επεισόδια. Με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο χρειάζεται, τώρα, όλες οι πλευρές να επιδείξουν σύνεση.

Ούτε την πολιτική αντιπαράθεση, ούτε τη λειτουργία της οικονομίας ωφελεί η τυφλή σύγκρουση. Η πρωτεύουσα ακόμη δεν έχει καταφέρει να επουλώσει τις πληγές του 2009. Οι καταστροφές σε εμβληματικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Τα σημάδια της ανεξέλεγκτης βίας ακόμη παραμένουν. Μπορεί φέτος να ήταν μια πολύ καλή περίοδος για τον τουρισμό και στην Αθήνα, ωστόσο η οικονομική ζημία των προηγουμένων ετών δεν καλύφθηκε.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι καταστροφές και ο φόβος «έδιωξαν» τους ξένους τουρίστες και τους Έλληνες καταναλωτές μακριά από το εμπορικό κέντρο της πόλης. Και χρειάστηκαν να περάσουν χρόνια για να αποκατασταθεί κλίμα ασφάλειας και η πρωτεύουσα να γίνει πάλι ελκυστικός προορισμός. Όλες οι πλευρές οφείλουν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση πρέπει να διαφυλαχθεί πρωτίστως από τους ίδιους τους διαδηλωτές.

Η δε ΕΛ.ΑΣ. να κινηθεί με ψυχραιμία, για να αποφευχθούν τυχόν σπασμωδικές κινήσεις θερμοκέφαλων που ίσως πυροδοτήσουν τα γεγονότα.Πρέπει όλες οι πλευρές να διαφυλάξουν την καλή εικόνα που έχει σχηματισθεί για την Αθήνα στο εξωτερικό. Οφείλουν όλοι να σεβαστούν και να προστατεύουν τις περιουσίες όσων ζουν και εργάζονται στο κέντρο της πόλης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου