Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ!

 

Οι βρετανοί σήμερα κατήγγειλαν ότι άγνωστο υποβρύχιο εισέβαλε απαρατήρητο στα βρετανικά νερά. Μάλιστα ζήτησαν την βοήθεια των Αμερικανών στον εντοπισμό του υποβρυχίου καθώς πλέον δεν διαθέτουν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, κάτι το οποίο έγινε με την αποστολή 2 Ρ-3 Orion. Οι βρετανοί που έδειξαν τους Ρώσους ως τους κατόχους του υπόπτου υποβρυχίου δέχθηκαν ισχυρή κριτική λόγω της διάτρησης του θαλασσίου χώρου χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν ελλείψη μέσων μετά την απόσυρση των ΑΦΝΣ NIMROD το 2010.

Τα αμερικανικά Ρ-3 σταθμεύουν στη Βρετανία, στη βάση του Λοσιμάουθ. Δύο αεροσκάφη του τύπου, μαζί με τη βρετανική φρεγάτα HMS “Somerset”, διεξήγαγαν εκτεταμένες έρευνες, χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο οι Βρετανοί είναι βέβαιοι πως ρωσικό υποβρύχιο βρέθηκε στην περιοχή, παρακολουθώντας τον απόπλου βρετανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων της κλάσης “Vanguard” τα οποία φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους Trident, από τη βάση του Γκέιρ Λοχ, στην Σκωτία.

Το όλο θέμα προκλήθηκε όταν εντοπίστηκε περισκόπιο άγνωστου υποβρυχίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς οι Βρετανοί πιστεύουν πως ρωσικό υποβρύχιο παρακολουθούσε ένα από τα δικά τους. Βρετανοί αναλυτές θεωρούν πολύ σοβαρό το κενό που άνοιξε η απόσυρση των Nimrod, στη βρετανική άμυνα και πιέζουν την κυβέρνηση να ενεργήσει σχετικά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου