Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ"

 

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής, Γκούντερ Κριχμπάουμ. Σε συνέντευξή του στην RealNews, ο Κριχμπάουμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μια ενδεχόμενη καταγγελία των συμφωνιών από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "θα είχε ως συνέπεια την αναστολή της οικονομικής βοήθειας και τότε σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα απειλούνταν με χρεοκοπία".

Ο ίδιος μάλιστα απορρίπτει το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της συζήτησης για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και διαβεβαιώνει ότι ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση η Ευρώπη είναι πλέον θωρακισμένη. "Σε αντίθεση με την κατάσταση πριν τέσσερα χρόνια ο κίνδυνος "μόλυνσης" μέσα στην Ευρωζώνη σήμερα είναι κατά πολύ μικρότερος", ανέφερε ο Κριχμπάουμ.

Αναφέρθηκε επίσης και στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αλλά και την αναστολή της χρηματοδότησης της χώρας από το ΔΝΤ. "Οι εκλογές συνδέονται με ένα ρίσκο και γι αυτό το ΔΝΤ, ανέστειλε τώρα κατ΄αρχάς την περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια", σημείωσε και στάθηκε στο γεγονός ότι "πάνω από το 69% των ελλήνων ψηφοφόρων δεν ήθελα πρόωρες εκλογές".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου