Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Καταρχάς οι συνδικαλιστές αν θέλουν να συνεχίσουν την κυριαρχία τους στην επικράτεια και να διαιωνίσουν την παντοδυναμία τους, πρέπει οπωσδήποτε να προσλάβουν επικοινωνιολόγο.

Δεν μπορεί να συνεγείρουν τα πλήθη και να αρχίσει η επανάσταση των αθλίων με αυτές τις φάτσες. Όταν αντιπρόσωπος των εργαζομένων είναι κάποιος που μοιάζει, από τραγουδιστής σε περιθωριακό σκυλάδικο μέχρι  αντιπρόσωπος της λέσχης βαρελοφρόνων και είναι συνήθως ροδαλός και αφράτος, πώς να πείσεις ότι «αγωνίζεσαι για το λαό»;

Σκέφτεστε, όμως, τι θα γινόταν αν οι Έλληνες συνδικαλιστές επικρατούσαν παγκοσμίως; Να μερικές πιθανές εκβάσεις:

-Δεν θα είχε εφευρεθεί το DVD γιατί θα μένανε άνεργοι οι ‘σύντροφοι’ των βίντεο.

-Δεν θα είχαν εφευρεθεί οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Αλληλεγγύη στους ‘μεροκαματιάρηδες’ εργαζομένους της AGFA  και της KodaK. 

-Κατόπιν δεν θα επέτρεπαν στα κινητά να ενσωματώσουν τόσο καλές ψηφιακές μηχανές στις συσκευές τηλεφωνίας γιατί έτσι θα μαραζώσει ο κλάδος των ψηφιακών μηχανών, που πριν πολεμούσαν.

-Δεν θα υπήρχε το Skype. Οι αγλαοί εργαζόμενοι των απανταχού ΟΤΕ, θα χάσουν τις δουλειές τους;

-Δεν θα υπήρχε youtube. Οι τίμιοι αγωνιστές συνάδελφοι στα κλασικά  Μ.Μ.Ε, πώς θα ζήσουν τις οικογένειες τους;
 
-Όχι στα e-mails (ειδικά αν το όνομα σας αρχίζει από  Χαρδ- και τελειώνει σε -ούβελης). Οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία καταδικάζονται σε μαρασμό.

-Όχι στις online αγορές ρούχων, παπουτσιών κ.λπ. Έτσι καταστρέφεται η ‘ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας’ οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Όχι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, τι θα απογίνουν οι εκατομμύρια εργαζόμενοι στις καπνοβιομηχανίες;

-Όχι στα GPS. Μας παρακολουθούν έτσι οι εβραιομασονοσιωνιστές και μπορούν να ξέρουν κάθε κίνησή μας. (Σκορδοκαΐλα τους, είπατε, πού πάω εγώ; Ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;)

-Όχι στο i-tunes και γενικά στο download τραγουδιών. Τα δισκοπωλεία πεθαίνουν από την επέλαση της καπιταλιστικής λαίλαπας του διαδικτύου.

-Όχι στο Youporn, o βιντεοκλαμπίστας της γειτονιάς καταδικάζεται σε ανθρωπιστική κρίση!

-Όχι στα Booking και στα airtickets. Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, που τόσα χρόνια μας εξυπηρετούσε, θα πεταχτεί σαν στυμμένη λεμονόκουπα;

-Όχι στο Shazam. Έτσι χάνει την αξία του ο ραδιοφωνικός παραγωγός.

Οι μανδαρίνοι συνδικαλιστές φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για το χάλι της χώρας και για το ότι αργεί να ανακάμψει. Αγκαζέ με την πολιτική εξουσία έκοψαν και έραψαν όλη τη χώρα στα μέτρα τους. Τόσα χρόνια ήταν σαν τη βασίλισσα μέλισσα, που όλη τη ζωή της κάθεται και την ταΐζουν οι εργάτες της κυψέλης. Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα. Οι εργάτες είτε έμειναν χωρίς δουλειά, είτε επαναστάτησαν.

Πρέπει να βγει έξω και να μαζέψει νέκταρ για να ζήσει. Από τα πολλά χρόνια καλοζωίας όμως έγινε τετράπαχη, μαλθακή και τα φτερά της είναι πιο αδύναμα και από σελοφάν. Δεν μπορεί και το ξέρει, γι’ αυτό το λόγο κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μην αλλάξει τίποτα στο μελίσσι. Ας γνωρίζει πως τελικά θα καταστραφούν όλοι.

Y.Γ. Τα προκλητικά και αμετροεπή που συμφώνησαν οι συνδικάλες της ΓΕΝΟΠ με τη ΔΕΗ είναι μια μεγαλειώδη σφαλιάρα στα μούτρα όλης της κοινωνίας. Κάνω έκκληση στους ΓΕΝΟΠίτες να μη εμφανίζονται σε ραδιόφωνα και τηλεόραση για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Με τα λεγόμενά τους γίνεται εμφανέστατη η τρυφηλότητά τους και η αποκοπή τους από τους κανονικούς ανθρώπους. Τη σήμερον ημέρα να λες ‘’έλα μωρέ τώρα, έξι ευρώ την ημέρα, ένα σάντουιτς και έναν καφέ παίρνεις’’ είναι ντροπή. Όταν έχεις 1,5 εκ. άνεργους, ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει κάθε ‘όποτε’, ο άνεργος είναι πιθανότερο να γίνει pop star παρά να ξαναβρεί δουλειά, καλό είναι τουλάχιστον να σωπαίνεις!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου