Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤ

 

Δυσαρέσκεια για τις ανακοινώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ο κ. Δραγασάκης στάθηκε στο γεγονός ότι ο Μάριο Ντράγκι απέρριψε ρητά το ενδεχόμενο να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων (Τ-bills), που ζητά η κυβέρνηση για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, αν και είχε δεχθεί, όπως σχολίασε, να το κάνει επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Επεσήμανε εξάλλου ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που απέκλεισε τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ξεκινά στις 9 Μαρτίου, δεν αντανακλούν τη συμφωνία του Eurogroup, παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ είχε διαμηνύσει πως θα μπορούσε να επαναφέρει την ευνοϊκή ρύθμιση για τα ελληνικά ομόλογα, που ήρθη τον Φεβρουάριο, αν η Ελλάδα βρισκόταν σε πρόγραμμα υπό την επίβλεψη των θεσμών.

Πάντως, ο κ. Δραγασάκης διέβλεψε και θετικά στοιχεία στις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, και κυρίως τη διαβεβαίωσή του ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διέψευσε εξάλλου ότι έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου