Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ»

 

«Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις. Στη συνέχεια, το Εurogroup θα δει πώς μπορούν να γίνουν οι εκταμιεύσεις», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν στην εφημερίδα «RealNews».

«Οι συνομιλίες ξεκίνησαν για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, την οποία θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποδεχθούν οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Και μετά, θέλουμε να δούμε την εφαρμογή. Τότε και μόνο μπορεί η βοήθεια να συνεχιστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κατάινεν, μέχρι τον φετινό χειμώνα τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα στην Ελλάδα: «Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Η Ελλάδα θα έβγαινε από το πρόγραμμα, απλώς με μια ασφαλιστική δικλίδα… Δεν θα έλεγα ότι είμαστε πάλι στην αρχή. Η νέα κυβέρνηση, όμως, πρέπει να κάνει πάρα πολλά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη…

Φαντάζομαι πως μπορούν να αλλάξουν ξανά τα δεδομένα, όμως αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου