Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Σάλος  δημιουργείται με όσα στην ουσία αποκαλύπτει και καταγγέλλει, με σχετική ερώτηση του προς το Ευρωκοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής της Χ.Α. Ελευθέριος Συναδινός, για τις συνθήκες δανεισμού από τις ελληνικές τράπεζες.

 Η ερώτηση όπως κατατέθηκε προς το Ευρωκοινοβούλιο: Σε συνέχεια απάντησης του Επιτρόπου Αλμούνια (7/2/2014), για το δανεισμό Ελληνικών πολιτικών κομμάτων, ότι η Επιτροπή δεν πληροφορεί για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, παραθέτω τα εξής:

α.Τα κομματικά δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα από τον Ιανουάριο του 2013.

β.Η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συνιστά κρατική ενίσχυση που χρηματοδοτήθηκε με χρήματα φορολογουμένων.

γ.Η ζημιά από τη μη αποπληρωμή των δανείων συνιστά απώλεια κεφαλαίου και μεταφέρεται στον Έλληνα πολίτη μέσω της φορολογίας.

δ.Η υφιστάμενη κρατική επιχορήγηση στα κόμματα (ειδικά στη ΝΔ -ΠΑΣΟΚ), δεν καλύπτει τους τόκους, πόσο μάλλον το κεφάλαιο δανεισμού.

ε.Η ατιμωρησία των κομμάτων δείχνει έλλειμμα δημοκρατίας, ενώ ο μη εξυπηρετούμενος δανεισμός κυβερνητικών κομμάτων αποτελεί κατάχρηση εξουσίας.

στ.Επιτρέπεται η δημοσιοποίηση στοιχείων δανειολήπτη, παραθέτοντας τα αρχικά ονόματος και επωνύμου.

Προτίθεται η Επιτροπή να ελέγξει την Τράπεζα της Ελλάδος ως προς τη διαχείριση κινδύνου δανεισμού, παλαιού και νέου, των Ελληνικών κομμάτων; Θα ζητήσει επίσημα στοιχεία και προσωποποίηση των υπευθύνων, δανειστών - τραπεζιτών και οικονομικών υπεύθυνων των κομμάτων, για την οικονομική ζημιά που υπέστη το Ελληνικό κράτος; Διαβάστε την Επικαιρότητα ΕΔΩ.....



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου