Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

DIE ZEIT: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ»

 

Βαριές κουβέντες κατά της ΕΚΤ χρησιμοποίησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”.

Την ώρα που σε άλλο δημοσίευμά της η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές των Βρυξελλών, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο όριο της στάσης πληρωμών, ότι η ελληνική ηγεσία δεν είναι συνεργάσιμη με τους ευρωπαίους εταίρους και ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ενός Grexit.

Υπό τον τίτλο:“Η ΕΚΤ μας παίρνει «Η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής» το οξυγόνο”, η εφημερίδα απεικονίζει τον Γιάννη Βαρουφάκη κι επισημαίνει ότι, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο Φρανκφούρτη σπεύδοντας επίσης να υπερασπίσει την στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων το οποίο συζητήθηκε εκτενώς στην ελληνική Βουλή.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές των Βρυξελλών, κάνει δυσοίωνα σενάρια για την ελληνική οικονομία.“Η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής”, είναι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου που φέρει την υπογραφή της ανταποκρίτριας της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Σίλβια Σράιμπερ.

“Η Αθήνα βρίσκεται στο όριο της στάσης πληρωμών”, φέρεται να δήλωσαν πηγές της Κομισιόν υπό καθεστώς ανωνυμίας”, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα. Η ελληνική ηγεσία δεν είναι συνεργάσιμη με τους ευρωπαίους εταίρους της κατά τις διαπραγματεύσεις, κάτι που έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα “Die Zeit” επισημαίνει χαρακτηριστικά πως, τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι συνεργάσιμα με του θεσμούς, πως τους λείπει η απαραίτητη πείρα και εξειδίκευση των υπάλληλων των εφοριών για την αναμόρφωση του φορολογικού κώδικα, ο οποίος, όπως γράφει το επίμαχο δημοσίευμα, φθάνει τις 40 χιλιάδες σελίδες.

Τέλος,οι ίδιες πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, υποστηρίζουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ένα “Grexit”.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου