Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  

Το «Κόμμα των Φινλανδών», η λαϊκιστική - δεξιά ευρωσκεπτικιστική παράταξη, η οποία ήρθε δεύτερη στις βουλευτικές εκλογές της Φινλανδίας, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θέλει σε κάθε περίπτωση να μετέχει στη μελλοντική κυβέρνηση.

Το κόμμα βρίσκεται σε θέση ισχύος για να διαπραγματευτεί υπουργικά χαρτοφυλάκια με το Κόμμα του Κέντρου, το οποίο κέρδισε τις εκλογές. «Αναμένουμε τώρα έναν ρόλο ευθύνης στην κυβέρνηση. Ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με τρόπο ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι ιδέες μας» δήλωσε η υπ' αριθμόν δύο στην ιεραρχία του κόμματος Ριίκα Σλούνγκα-Πουτσάλο.

Οι διαπραγματεύσεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσει ο μελλοντικός πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλε, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει επισήμως. «Δεν έχουμε ακόμη θέσει προϋποθέσεις. Αναμένουμε τώρα με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Σίπιλε και ποιους βλέπει ως τους πιο σημαντικούς στόχους της μελλοντικής κυβέρνησης» σημείωσε η Σλούνγκα-Πουτσάλο.

Η ίδια διευκρίνισε ότι το Κόμμα των Φινλανδών και το Κόμμα του Κέντρου θα μπορούσαν επίσης να συμμαχήσουν για να συγκεντρώσουν μια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με τους Συντηρητικούς (σ.σ.: οι οποίο ήρθαν τρίτοι στις εκλογές) παρά με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι ήρθαν τέταρτοι. Η τρίτη δύναμη του συνασπισμού «είναι το κόμμα με το οποίο έχουμε τα περισσότερα κοινά», κατέληξε.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου