Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

"ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ"

 

Δεύτερη δήλωση μετά τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών και πριν την συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι προς το συμφέρον της διεθνούς και της αμερικανικής οικονομίας η Ελλάδα να βρει μια συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της ζητήματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε την Ελλάδα και τους θεσμούς να χαμηλώσουν τους τόνους και να εργαστούν για λύση στο ελληνικό πρόβλημα ενόψει της συνάντησής του με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάννη Βαρουφάκη την Παρασκευή.

“Θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθώ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, παρότι έχω μιλήσει ήδη μαζί του στο τηλέφωνο. Το μήνυμά μου θα είναι ίδιο με αυτό που μετέφερα δια τηλεφώνου”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Lew κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς να μετριάσουν τη ρητορική και να εργαστούν σε τεχνικό επίπεδο για να βρουν ποια πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. 

“Σαφώς θα ήταν καλύτερο αν αυτή η δουλειά είχε γίνει έξι εβδομάδες πριν και όχι τις επόμενες έξι εβδομάδες”, είπε διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως “δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και η δουλειά πρέπει να γίνει”.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου